Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, saat kaçta. Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanaldan izlenir. Kırkpınar Yağlı Güreşleri büyük ödül ne?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. Bu sene 662'ncisi düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne toplamda 2 bin 141 pehlivan kayıt yaptırdı. 53 başpehlivan altın kemer için mücadele edeceği Kırkpınar Yağlı Güreşleri 7 Temmuz 2023 Cuma günü gerçekleşecek. Peki Kırkpınar yağlı güreşleri ne zaman, saat kaçta? Kırkpınar yağlı güreşleri hangi kanaldan izlenir? Kırkpınar yağlı güreşleri büyük ödül ne? İşte tüm detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, saat kaçta. Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanaldan izlenir. Kırkpınar Yağlı Güreşleri büyük ödül ne?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 7 Temmuz'da açılış ile ekranlarda olacak.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Cumhuriyet'in 100. Yılı olduğu için başpehlivanlık ödülünü 1 milyon TL'ye yükseltildi.

Peki Kırkpınar yağlı güreşleri ne zaman, saat kaçta? Kırkpınar yağlı güreşleri hangi kanaldan izlenir? Kırkpınar yağlı güreşleri büyük ödül ne? İşte tüm detaylar.

2023 KIRKPINAR GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7 Temmuz 2023 Cuma günü saat 18.30'da başlayacak. Açılış programının ardından 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde güreşler yapılacak.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ HANGİ KANALDA?

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ÖDÜLÜ NE KADAR?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı 1 milyon TL'lik para ödülü alacak. Başpehlivan ikincisine 250 bin TL, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 125'şer bin TL para ödülü verilecek.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BİLET FİYATLARI

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ilk gün ücretsiz olarak izlenecek. 8 Temmuz Cumartesi günü birinci kademe bilet fiyatı 240 TL, ikinci kademe bilet fiyatı 200 TL olacak. 9 Temmuz Pazar günü için bilet fiyatları birinci kademede 300 TL, ikinci kademede ise 260 TL olacak.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NEDİR?

Geleneksel yağlı güreş turnuvası olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri her yıl haziran sonu ile temmuz ayının başlarında Edirne'de gerçekleştirilir. Pehlivanlar üç gün boyunca er meydanında mücadele eder. Yarışın son gününde her boyun (kategorinin) birinci, ikinci ve üçüncüleri belli olur. En önemlisi başpehlivandır. Güreşler yapılırken Kırkpınar Festivali düzenlenir ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.

Yağlı güreşlerin tarihi 4500 yıldan öncesine uzanır. Bulunan en eski kanıtlar M.Ö. 2650 yılına aittir. Antik Mısır'a ve Asur Krallığı'na ait buluntular yaklaşık olarak aynı döneme aittir. Geleneksel Türk sporları arasında bulunan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Osmanlı döneminde de yapılırdı.

KIRKPINAR DUASI NASIL EDİLİR?

Evliya Çelebi'nin aktardığına göre güreşlerde şu dua okunurdu:

"Allah Allah, Hoca-i âlem,
Seyyid-i kâinat ve
Mu'ciz-i mevcudat,
Pür kemal cemal,
Muhammed Mustafa’ya salâvat
Engürü'de er yatar,
Rum’da Mehmed Buhari Sarı Saltuk,
Ton giyer."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin