Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yönteme başvuruyor. Borcunuz olabilir

Kiracılar dikkat. Ev sahipleri şimdi de bu yönteme başvuruyor... Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira tespit davası için en az 5 sene bekleme şartı bulunuyor. Fakat ev sahiplerinin yeni tercihleri arasında yer alan uyarlama davası için böyle bir durum bulunmuyor. İşte bununla ilgili uyarı...

Google Haberlere Abone ol
Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yönteme başvuruyor. Borcunuz olabilir

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Son dönemlerde adliyeler ev sahipleri ve kiracı davaları ile doldu, taştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, en çok da tahliye ve kira tespit davaları açılıyor. Fakat son dönemlerde konut sahipleri daha çok "sözleşme uyarlama" davası açmaya başladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Avukat Umut Metin, sözleşme uyarlama davaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira uyarlama davalarının aslında sözleşmenin kurulduğu aşamadan sonra yaşanmış olan hadiselerle sözleşme bedelinde olağanüstü değişme olmasından kaynaklanan bir dava olduğunu söyledi. 

Avukat Umut Metin açıklamasında "Evet böyle mutabakata vardım doğru ama aradan geçen sürede ülke öyle bir değişti ki artık bu rakama katlanmamı bekleyemezsin şeklinde kurgulu bir dava" dedi.

NTV'den Uğurcan Gökçen'in haberine göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira tespit davası için en az 5 sene bekleme şartı bulunuyor. Fakat ev sahiplerinin yeni tercihleri arasında yer alan uyarlama davası için böyle bir durum bulunmuyor. Yine verilen bilgilere göre, sözleşmenin başlamış olduğu sene itibarıyla bile açılabiliyor.

O sebeple de şu an daha fazla tercih ediliyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konut sahiplerinin genel olarak dava açmadan önce noterden taleplerini içeren bir ihtarname çektiğine değinen Umut Metin, yüzde 25 düzenlemesi yapılması ve bunun 2. senede de sürmesinin mülk sahipleri ile kiracı arasındaki uyumu kaldırdığını belirterek, kiradaki rakam tartışmasının büyüdüğü için de ek dava ihtiyacı doğduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kira davaları 2-3 sene kadar devam ediyor. Eğer konut sahibi haklı bulunursa geriye dönük şekilde toplu ödeme gerçekleştiriliyor. Ancak bunun için konut sahiplerinin dava açmadan önce ihtarname çekmeleri ve kira artışı talep etmesi gerekli.

Etiketler kira ev sahibi kiracı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin