KGK Berlin'de Alman medyası ile buluştu

Almanya’nın en büyük televizyon kanalı ZDF, başkent Berlin’de temaslarını sürdüren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) heyetini tarihi ZDF Center binasında ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
KGK Berlin'de Alman medyası ile buluştu

Almanya medyası hakkında KGK üyelerine bilgi veren ZDF Berlin Genel Koordinatörü Theo Koll, ZDF’nin Almanya ve Avrupa’nın en büyük televizyon kanalı olduğuna dikkati çekerek, merkezde görev yapanların kadın-erkek eşitliği ve gençlere imkan sağlama konusunda duyarlı olduklarını söyledi. Koll, yeni medya oluşumuyla kanalın odağını sosyal medya organlarına yönlendirdiğini vurguladı.

'ALMANYA BİR DÖNEMİN SONUNA YAKLAŞIYOR'

KGK’nın çok önemli ve zor bir dönemde Berlin’e ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Koll, "Almanya’nın siyasi panoraması çok ilginç bir dönemden geçiyor. Çünkü bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz ve Angela Merkel'siz bir Almanya’nın nasıl bir yer olacağını pek de tasavvur edemiyoruz. Almanya Şansölyesi Merkel, Almanya’nın en büyük partisi CDU’nun başkanlığından çekildikten sonra gelecek sonbaharda da başbakanlığının sona ereceğini ilan etti ve bu da parti için hala devam eden bir liderlik yarışı başlattı" dedi.

Toplantıda, medyanın bugünkü durumunu da değerlendiren Koll, medya dünyasının tıpkı siyasi arenada olduğu gibi her geçen gün daha fazla çeşitlilik kazandığına dikkati çekti. Almanya’daki siyasi sistemin de daha çok siyasi parti içermeye başladığını ve 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez ve beklenmedik bir şekilde bir aşırı sağ partinin, özellikle Doğu Almanya’da güçlendiğinin altını çizdi. Almanya’daki yerel seçimler hakkında da bilgi veren Koll, Türingen eyaletinde merkez partilerin çoğunluk kazanamadığını vurguladı.

KGK Berlin'de Alman medyası ile buluştu

DİM, ALMAN GAZETECİLERİ TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Toplantıda konuşan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de, ZDF Genel Koordinatörü Koll’a misafirperverliği için teşekkür ederek KGK ve misyonu konusunda bilgiler verdi. KGK’nın ziyaret amacının son dönemde yaşanan gelişmeler sonrasında karşılıklı işbirliği ve dayanışmayı arttırmak olduğunu ifade eden Dim, medyanın objektif haberciliğinin önemine değinerek, bunun gazetecilerin toplumsal bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Hanau’da meydana gelen ırkçı saldırılardan duyulan üzüntüyü de dile getiren Dim, bu konuda Türk ve Alman toplumunu aydınlatmak konusunda gazetecilere büyük görevler düştüğünü söyledi. Türkiye’nin Almanya’nın misafir odası olduğunu da söyleyen Dim, Türkiye’nin her yıl 5 milyondan fazla Alman turisti yaz aylarında Akdeniz çanağında ağırladığını ifade ederek, Alman meslektaşlarını da Türkiye’ye davet etti. Dim, daha sonra Koll'a ziyaret anısına KGK şildi takdim etti.

AA VE TRT TEMSİLCİLİKLERİNE ZİYARET

ZDF binasındaki toplantının ardından başkent Berlin’deki AA ve TRT temsilciliklerine de ziyaret gerçekleştiren KGK üyeleri, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundular. TRT Temsilcisi İlhan Atasoy TRT Almanca'nın yayına başlayacağı konusunda bilgi vererek, kanalın yeni ofisi ve stüdyosunda KGK üyelerini ağırladı. Görüşmeler sonunda AA Berlin Temsilcisi Cüneyt Karadağ'a ve TRT Temsilcisi İlhan Atasoy'a KGK şildi takdim edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin