Kentsel Dönüşüm Kampanyası Başvuruları Ne Zaman? 2+1 3+1 Dairelere Ne Kadar Verilecek? Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası Geri Ödemesi Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasını duyurdu. İstanbul'da 1,5 milyon konut yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde maliyetin yarısının devlet tarafından karşılanacağını belirtti. Peki Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası başvuruları ne zaman? Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası geri ödemeleri ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Kentsel Dönüşüm Kampanyası Başvuruları Ne Zaman? 2+1 3+1 Dairelere Ne Kadar Verilecek? Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası Geri Ödemesi Ne Kadar?

Kentsel dönüşümde ülke genelinde seferberlik başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşümde İstanbul'ın birinci sırada yer aldığını söyledi. Evini kendisi dönüştürmek isteyen kişilere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL kredi imkanı sağlanacak.  Peki Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası başvuruları ne zaman? Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası geri ödemeleri ne kadar?

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kentsel dönüşüm kampanyasında başvurular 26 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Detayların Bakanlık tarafından duyurulması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdem kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 daireye 750 bin TL'ye kadar, 3+1'de 900 bin TL'ye kadar maliyeti biz karşılayacağız. Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek.Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5625 lira taksit, 900 bin lira için 6750 lira taksit olacak. Cebinde birikmiş parası olmayan vatandaş bile katkıyla uygun şartlarda borçlanacak." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN KAMPANYASI VADELERİ NE KADAR?

100 m² 2+1 dairenin 750.000 TL'si devlet tarafından ödenecek.Kalan tutara yüzde 10 peşinat 5.625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

120 m² 3+1 dairede ise 900.000 TL devlet tarafından ödenecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat 6.750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

İSTANBUL'DA KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci müjdesi İstanbul'da kira yardımı oldu. İstanbul'da kira yardımları 3 bin 500 TL'den 5 bin TL'ye yükseltildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin