Kendisine edilen hakaretlerden para kazanan sunucu kim?

Korkusuz yazarı Can Ataklı, 30 Eylül’de kaleme aldığı “’Şeytanın bile aklına gelmez’ dersiniz ama yandaş TV’cinin aklına geliyor işte” başlıklı yazısında medya dünyasında çok konuşulan bir olayı aktarmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kendisine edilen hakaretlerden para kazanan sunucu kim?

Ataklı, bir televizyon sunucusunun kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 18 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, uzlaşma bürolarına giden dosyalarda vatandaşlardan dava açılmaması için 3 bin lira istediğini yazmıştı.

Ataklı durumla ilgili “Uyanıklığı görüyor musunuz? 18 bin ‘sıradan insan’ bu tür bir ‘uzlaşma çağrısı’ alıyor. Karşısında çok tanınmış bir TV sunucusu ve avukat ordusu var. En azından öyle düşünüyor veya yakınları ‘Sen bununla uğraşamazsın’ diyor. Kendisi ise muhtemelen maddi gücü bile olmayan, bir avukat tutmayı bile beceremeyecek sıradan biri. Ne yapar bu durumdaki biri. Hemen Uzlaştırma Kurulu'na koşar, ‘Aman’ der. Muhtemelen avukatlar panik halinde gelen bu sıradan insanlardan ‘ne koparırlarsa’ alırlar artık. 18 bin kişi. Hepsi tuzağa düşüp 3'er bin lira ödeseler 54 milyon lira eder. Yarısı 27 milyon. Dörtte biri bile olsa 13.5 milyon eder. Paranın yarısı avukatlarla kırışılsa bile bu sunucu ömrü hayatında bulamayacağı paraya kavuşuverir. Her şey hukuki, her şey yasalara uygun. Ahlaki ve vicdani değil” demişti.

O sunucu kim?

Can Ataklı’nın ismini vermediği sunucuyu gazeteci Onur Dalar buldu. Dalar, sosyal medya hesabından yaptığı aktarımda, söz konusu kişinin A Haber sunucusu Erkan Tan olduğunu açıkladı.

Onur Dalar şu ifadeleri kullandı:

“Can Ataklı yazmıştı, isim vermemişti. Ben ismi araştırdım, buldum. Kendisine edilen hakaretlerden para kazanmak için avukat ordusu tutan ve uzlaşma aşamasında avukatları aracılığı ile insanlardan 3 bin tl talep eden kişi A HABER sunucusu Erkan Tan.

Bugün bir uzlaşmacı ile konuştum. Sadece kendisinde 7 tane Erkan Tan dosyası olduğunu söyledi. Toplamda 20 bin dosya olduğu tahmin ediliyor. Erkan Tan'ın avukat ordusu Ankara'da. Erkan Tan yediği küfürleri ranta çevirecek bir piyasa kurmuş. Bence 'gazetecilik' yapmasından iyi..”

Kendisine edilen hakaretlerden para kazanan sunucu kim?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin