Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş ve Kavala çıkışı ne anlama geliyor? Berhan Şimşek ve Ertuğrul Akar'dan değerlendirme geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da düzenlenen belediye başkanları çalıştayında yaptığı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. CHP liderinin sözleri tv100'de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş ve Kavala çıkışı ne anlama geliyor? Berhan Şimşek ve Ertuğrul Akar'dan değerlendirme geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da düzenlenen belediye başkanları çalıştayında, “Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması gündeme adeta bomba gibi düştü. 

Tv100'de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olan CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek , Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Hasan Sınar, İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Barış Ertem ve Hukukçu Av. Ertuğrul Akar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi. 

"Oraya sereceksiniz"

Hukukçu Ertuğrul Akar, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti, Diyarbakır’da olduğu gibi hendeklerle mahkum edilmeye çalışılıyorsa, o zaman siz orada bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı gibi operasyonları yapıp o teröristlerin leşlerini oraya sereceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Gaflettir"

"Bir ideolojiye ait insanları kendi partinize oy vermeleri adına ikna etmeye çalışabilirsiniz, fakat" diyerek sözlerine devam eden Akar, "Milli menfaatlere, Türkiye’nin egemenlik haklarına aykırı şekilde beyanlarda bulunmak siyasi çalışma değil, gaflettir" dedi.

"Kemal bey Demirtaş'ın avukatı değil"

CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek ise, "Kemal Bey, hak, hukuk ve adaletin tecelli etmesini istiyor. Kılıçdaroğlu Demirtaş’ın avukatı değil. Eğer bu ülke anayasalı devletse, istediğinizi yaparsınız ama anayasalı bir devletse anayasanın koşulları içerisinde idare etmeniz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin