Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 200 bin TL'lik hakaret davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta mecliste kendisine "şerefsiz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dava açtı. Kılıçdaroğlu 200 bin TL tazminat isteyecek.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 200 bin TL'lik hakaret davası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta bakanlığının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu bütçe görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Kara parayı aklayan da uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Soylu’nun bu sözlerini mahkemeye taşıdı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu sözleri nedeniyle 200 bin liralık dava açtıklarını duyurdu.

Çelik’in paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

18 Kasım günü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sürerken, CHP'li milletvekilleri ile Bakan Süleyman Soylu arasında 'ispat' tartışması yaşanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyonda milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdiği sırada; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç elindeki dosyayı sallayarak, "Kara para aklayan şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan şerefsizdir" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Bakan Soylu, "İspatlamayan şerefsizdir, siz de şerefsizsiniz, bu iddiaları ispatlamayan Kemal Kılıçdaroğlu da şerefsizdir" diye konuştu. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri ile Soylu arasında karşılıklı sözlü atışma başladı. O sırada AK Parti'li  ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Tartışmaların ardından Soylu, bu tartışmayı kendisinin değil CHP’lilerin başlattığını söyleyerek "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizi suçlarsa ve suçlamalarını ispat etmiyorsa, devleti suçlayıp ispat etmiyorsa kim olursa olsun şerefsizdir. Kara para aklayan da şerefsizdir. Ama ispat etmeyen de şerefsizdir" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin