Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e koltuğu devrediyor. CHP'de devir teslim programı belli oldu

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel, partinin Genel Başkanı seçildi. Partideki devir teslim törenin Çarşamba günü saat 17.00'de yapılacağı öğrenildi. İşte Özgür Özel'in toplantı programı...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e koltuğu devrediyor. CHP'de devir teslim programı belli oldu

CHP'de Kurultay sonrası Genel Başkanlık Devir Teslim Töreni, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 17.00’de CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) oluşturacak. Özel, ilk il başkanları toplantısını ise 18-19 Kasım'da yapması bekleniyor.

Ankara’da yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Böylece seçim ikinci tura kaldı. Adayların seçimi kazanabilmesi için salt çoğunluk gerekiyor, salt çoğunluk ise 684 oy ile sağlanabiliyordu. İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamazsa en fazla oyu alan adayın kazanacağı üçüncü tura geçilecekti.

Oylama sürerken Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekildiği iddiaları ortaya atılmıştı. O gece yaşananlar uzun süre konuşuldu. Kılıçdaroğlu'nun çekilme kararı aldığı ancak orada bulunan partililer tarafından kararın vazgeçirildiği belirtilmişti.

İkinci turda 1366 delegeden 812 oy alarak 38'inci Olağan Kurultay'da Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2'inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

Kılıçdaroğlu 13 yıllık genel başkanlığa veda etmek zorunda kaldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin