Kemal Kılıçdaroğlu "Erken seçim güçlü olasılık" demişti: MHP'li Feti Yıldız tam tarihi verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Nisandan sonra seçim güçlü olasılık” sözleri üzerine seçim kanunundaki değişikliğin Nisan’da sona ereceğini söyleyen Yıldız, "2023 yılında 24 Haziran cumartesi gününe rastladığı için seçimler 18 Haziran’da yapılacak. Oy verme gününden altmış gün önce ise 19 Nisan 2023’te YSK seçim takvimini açıklayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu "Erken seçim güçlü olasılık" demişti: MHP'li Feti Yıldız tam tarihi verdi

 Kılıçdaroğlu'nun seçim tahminine ilişkin Türkgün'e açıklama yapan MHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim kanunundaki değişikliğin Nisan’da sona ereceğini belirterek "2023 yılında 24 Haziran cumartesi gününe rastladığı için seçimler 18 Haziran’da yapılacak. Oy verme gününden altmış gün önce ise 19 Nisan 2023’te YSK seçim takvimini açıklayacak ve seçim süreci resmen başlayacak" diye konuştu.  

 

"YENİ SİSTEMDE ERKEN SEÇİM DİYE BİR MÜESSESE YOK"

 "Sistem değişikliğini unutarak hemen hemen her gün erken seçimden bahseden altılı masa müdavimlerine ve özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’na,16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa'nın 116. maddesindeki değişikliği her gün hatırlatmak gerekiyor" diyen Yıldız şunları kaydetti:

"Öncelikle yeni sistemde erken seçim diye bir müessese yok. Türkiye’yi yönetmeye talip olan kişiler seçimlerle ilgili temel düzenlemeleri, siyasi partiler kanununu ve anayasayı bilmek zorundadır. Şöyle ki; Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tam sayısının beşte üçü çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir.

"MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM SÖYLEMİ CİDDİYE ALINIP HABER DAHİ YAPILMAMALIDIR."

Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. Ya da Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Anayasal düzenleme böyleyken, muhalefetin erken seçim söylemi ciddiye alınıp haber dahi yapılmamalıdır."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin