Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu: AFAD açıkladı, 6 dakika içerisinde peş peşe 4 üzeri depremler gerçekleşti

Son dakika haberine göre Kayseri merkezli çevre illerden de hissedilen bir deprem oldu. Saat 14.47'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremden 4 dakika sonra bir deprem daha meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu: AFAD açıkladı, 6 dakika içerisinde peş peşe 4 üzeri depremler gerçekleşti

Son dakika haberine göre Kayseri merkezli çevre illerden de hissedilen bir deprem oldu.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Kayseri İncesu merkezli bir deprem meydana geldi. Saat 14.47'de yerin 12.8 km altında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.7 olarak açıklandı.

Bu depremden yaklaşık 1 dakika sonra 4.4 büyüklüğünde Hacılar merkezli bir deprem meydana geldi. 

Yine Kayseri İncesu merkezli saat 14.53'te AFAD tarafından bir deprem daha olduğu açıklandı. Bu depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak duyuruldu.

KANDİLLİ 4.9 DEDİ 

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede deprem fırtınası sürüyor. 6 Şubat'tan bu güne kadar gerçekleşen deprem sayısı 12 bini geçti.

SEZER: SAHA TARAMASI YAPILIYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer Kayseri İncesu merkezli depremle ilgili açıklama yaptı. Sezer şu ifadeleri kullandı: "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."

VALİ ESMER: OLUMSUZLUK GÖRÜLMÜYOR

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmediğini, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçda yaptığı paylaşımda, "İncesu Belediye Başkanı ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm, an itibarıyla olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabb'im her türlü afetlerden bizleri korusun." ifadelerini kullandı.

UZMAN İSİM O DETAYA DİKKAT ÇEKTİ

Kayseri’de meydana gelen depremlerle ilgili Posta.com.tr’ye konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Şamil Şen, Kayseri’nin Türkiye’de bina uzunluğu ortalamasında ilk sırada olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şen, Kayseri’de bulunan fay hattının eskiden beri bilindiğini söyleyerek, fayın aktivitesinin belirsiz olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin