Kauçuk fabrikasında büyük yangın. Bir anda bütün binayı sardı, 17 itfaiye aracı kontrol altına almaya çalıştı

Gece saatlerinde kauçuk fabrikasında yangın çıktı. Fabrikadaki yanıcı maddeler nedeniyle bir anda bütün binayı saran yangına itfaiye 17 araçla birden müdahale etmeye çalıştı. Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale etti. Yangın güçlükle kontrol altına alınırken konu ile ilgili Manisa Valisi açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kauçuk fabrikasında büyük yangın. Bir anda bütün binayı sardı, 17 itfaiye aracı kontrol altına almaya çalıştı

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Evrenos Küme evlerindeki bir kauçuk fabrikasında saat 22.35 sıralarında çıkan yangın, fabrikada bulunan yanıcı maddelerin tutuşmasıyla hızla yayıldı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, jandarma, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.

Alevlerin geceyi aydınlattığı yangına 17 itfaiye aracı, orman bölge müdürlüğüne ait 3 arazöz ve 8 su tankeri ile müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği yangın 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında kauçuk fabrikasında büyük çapta hasar oluşurken, olay sırasında işletmede çalışanın olmaması muhtemel faciayı önledi. Yangının çıkış nedeninin bilinmesi için inceleme başlatıldı.

FABRİKADA ELEKTRİK ARIZASI OLMUŞ

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Manisa Valisi Enver Ünlü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kauçuk fabrikasında ekiplerimiz 22.35 sıralarında yangın ihbarı aldı. 22.41’de hızlı bir şekilde üç itfaiye aracı ile ilk müdahale başladı. Yangına 17 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 arazöz, 8 su tankeri ile müdahale ediliyor. Yangının şu an için çıkış nedeni bilinmiyor ama akşamüzeri fabrikada bir elektrik arızası olduğu söylendi. Bir süre jeneratörle çalışmışlar, 19.00 sıralarında emniyet tedbirlerini alarak fabrikadan ayrılmışlar. Şu an için yangının çıkış nedeni bilinmiyor. Yangın kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmaları tamamında devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok, yangın yandaki fabrikalara sıçramadan gerekli önlemleri aldık. Kauçuk fabrikasında ciddi hasar var. Bu ara bu bölgede maalesef çok sık yangınlarla karşılaşıyoruz, genelde de elektrik kaynaklı olduğu tahmin edilen yangınlar deniliyor ama bunların gerçek nedeninin ortaya çıkarılmasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bir ekip kurdu. Bundan sonra bu yangınların bu bölgede tekrar etmemesi için sıkı önlemler alacağız. Gerekirse cezai işlemler uygulayacağız."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin