Katolikler itiraz etti. Eşcinsel şarkıcı Hassani'nin kilisede vereceği konser iptal edildi. Savcılık harekete geçti

Aşırılık yanlısı Katoliklerin itirazı üzerine Fransa’yı Eurovision'da temsil eden eşcinsel şarkıcı Bilal Hassani'nin bir kilisede yapacağı konseri iptal edildi. Savcılık, soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Katolikler itiraz etti. Eşcinsel şarkıcı Hassani'nin kilisede vereceği konser iptal edildi. Savcılık harekete geçti

Fransa’yı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Fas kökenli eşcinsel şarkıcı Bilal Hassani'nin eski bir kilisede yapacağı konserin aşırılık yanlısı Katoliklerin itirazı üzerine iptal edildi. Savcılık, konserin iptali sonrası soruşturma başlattı.

Metz savcı yardımcısı Thomas Bernard, LGBT bireylerin haklarını savunan Bilal Hassani'nin konserinin iptal edilmesi üzerine soruşturma açıldığını duyurdu.

Thomas Bernard, “Bu soruşturma, kişileri cinsel yönelimleri nedeniyle suç işlemekle tehdit etmek, cinsel yönelimleri nedeniyle bir kişiye karşı kin ve nefrete veya şiddete tahrik ve ardından alenen ve doğrudan doğruya bir suç veya kabahat işlemeye tahrik suçlarından açıldı.” ifadesini kullandı. 

Euronews'teki habere gööre “Lorraine Katolik Topluluğu” adlı dini dernek, Paskalya tatili sırasında eski bir kilisede düzenlenecek Bilal Hassani'nin konserine karşı sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

Söz konusu Katolik dernek, eski bir kilisede eşcinsel şarkıcının konser vermesinin dine hakaret olduğu görüşünü dile getirmişti.

Fransa’da aşırı sağcı ve Katolik “Civitas” derneğinin de desteğiyle artık kullanılmayan Saint-Pierre-Aux-Nonnains kilisesi önünde konser öncesi Katoliklerin toplanıp ibadet etmeleri çağrısı yapılmıştı.

Bilal Hassani ve yakınlarına yönelik tehditlerin artması üzerine konseri düzenleyen yapımcı şirket Live Nation, etkinliğin iptal edildiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine LGBT haklarını savunan diğer dernekler, Civitas aleyhine Metz mahkemesine “ayırımcılık” yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin