Resmen imzalar atıldı: Eşcinsel evlilikler tamamen yasal oldu. Biden kanun tasarısını imzaladı artık eşcinsel evlilik yasalaştırıldı

ABD Başkanı Joe Biden, eşcinsel evlilikleri federal koruma altına alan tasarıyı salı günü imzalayarak yasalaştırdı. Yeni yasa, evliliği "bir kadın ve erkek arasındaki birlik" olarak nitelendiren yasayı da geçersiz kıldı. Bu adım Biden tarafından önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Resmen imzalar atıldı: Eşcinsel evlilikler tamamen yasal oldu. Biden kanun tasarısını imzaladı artık eşcinsel evlilik yasalaştırıldı

ABD Başkanı Joe Biden, eşcinsel evlilikleri federal koruma altına alan tasarıyı salı günü imzalayarak yasalaştırdı. 

Biden bunu,  "Ilımlılık, onur ve aşkın tanındığı, onurlandırıldığı ve korunduğu bir ülke inşa etmek için atılmış önemli bir adım" olarak nitelendirdi. 

Beyaz Saray'ın Güney Bahçesi'nde yapılan imza töreni, bir kutlama havasında geçti. Törene katılanlar gökkuşağı bayrakları sallarken Washington DC Eşcinsel Erkekler Korosu, Sam Smith ve Cyndi Lauper konser verdi. 

NEFRETİN HER TÜRLÜSÜNE DARBE

Törende "Evlilik için Saygı Yasası"nı imzalamadan önce Biden, "Bu yasa ve koruduğu aşk, nefretin her türlüsüne darbe vuruyor" dedi.

Birçok kişi ve medya kuruluşu tarafından 'tarihi' olarak nitelendirilen Evlilik için Saygı Yasası, eşcinsel ve farklı etnik gruplar arasında evliliği güvence altına alıyor. Yeni yasa doğrultusunda ne federal ne de yerel yönetimler cinsiyet, ırk veya etnik grup nedeniyle evlilikleri sorgulamayacak. 

EVLİLİĞİ SAVUNMA YASASI GEÇERSİZ OLDU

Yeni yasa, ayrıca 1996 tarihli, evliliği "bir kadın ve erkek arasındaki birlik" olarak nitelendiren 'Evliliği Savunma Yasası'nı da geçersiz kıldı.

Biden, artan nefret suçlarının bu yasanın hızlanmasında rol oynadığına dikkat çekerek, "Irkçılık, Yahudi düşmanlığı, homofobi, transfobi; bunların hepsi birbiriyle bağlı. Ancak nefretin panzehiri aşktır" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin