Karakola terör saldırısı! 1 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na, PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Karakola terör saldırısı! 1 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arab bölgesinden, Esentepe Hudut Karakolu'na yönelik havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında karakolda görevli sözleşmeli er şehit olurken,  1 asker ise yaralandı. Yaralı asker, bölgeden tahliye edilerek, Suruç Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.

Şanlıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından; "Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" paylaşımı yapıldı.

Karakola terör saldırısı! 1 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı

Karakola terör saldırısı! 1 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı - Resim : 2

KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla saldırı sonrası 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık açıklamada: 

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş altına alınmış, bölgede ilk belirlemelere göre 17 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz"  ifadelerini kullandı. 

AİLEYE ACI HABER VERİLDİ

Ulaştırma Sözleşmeli Er İsmet Aybek'in Gaziantep'teki babaevine acı haber ulaştı. Aybek'in (25) Şahinbey ilçesine bağlı Yeditepe Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret eden yetkililer, aileye acı haberi verdi. Şehidin evi ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Bugün kente getirilecek şehidin cenazesi, yarın Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Kaplan Kardeşler Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Oğuzeli ilçesine bağlı Gebe Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Aybek'in bekar olduğu öğrenildi.

YARALI ASKERE ZİYARET

Vali Ayhan, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralı askerin sağlık durumuna ilişkin hastane yönetiminden bilgi aldı.

Yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiğini dile getiren Ayhan, şöyle konuştu: "Unsurlar temizlendi, 10'un üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Acımız büyük, kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı askerimizin de bir an önce iyileşip aramıza dönmesini bekleyeceğiz. Milletimiz ve ordumuzun başı sağ olsun. Terörle ve teröristle mücadelemiz devam edecek. Acımız büyük. Kahraman Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin İnşallah."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin