Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı?

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçe ve köylerinde kar yağışı yolları kapadı. Yer yer kar kalınlığı 3 metreleri buldu. Yolda kalanlar oldu. İmdatlarına Siirt İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri yetişti. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatler hızlandı. İstanbul için kritik kar yağışı uyarısı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı?

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Kar nedeniyle yollar kapanınca birçok ekip, mahsur kaldı. Çavuşlu köyünde rahatsızlanan apandisit hastası Osman Okan (20) 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine Çavuşlu köyüne giden ambulans etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Haber verilmesiyle bölgeye Siirt İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sevk edildi. Ekipler yolu ulaşıma açarak 20 yaşında apandisit hastası Osman Okan’ı Sağlık ekiplerine teslim ederek İlçe Hastanesine ulaştırmayı sağladı.

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı?

EDAŞ YOLDA KALDI

Ormanlı köyünde elektrik arızası giderilmesi için köyü giden Dicle EDAŞ ekipleri kardan ötürü şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kaza can kaybı yaşanmazken olay yerine sevk edilen Siirt İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, şarampole yuvarlanan aracı kurtararak aracı güvenli alana sevk edilmesini sağladı. Araç içerisinde bulunan EDAŞ ekiplerinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı? - Resim : 2

ADANA'DAN DÖNEN İŞÇİLER KURTARILDI

Doğan köyünden çalışmak üzere Adana’ya çalışmak üzere giden mevsimlik işçiler dönüş sonrası Pervari Doğan köyü yolunda mahsur kaldı. Mahsur kalan işçilerin imdadına Siirt İl Özel İdaresi ekipleri yetişti. Araç içerisinde bulunan toplamda 12 kişi kurtarılarak Doğan köyüne ulaştırıldı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI HIZLANDI

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Trafiğe çıkacak sürücülerin yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olunması için uyarı yapıldı.

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı? - Resim : 3

Kar yağışı nedeniyle Anıtkabir, TBMM, kentin simgelerinden Atakule ve çevresi beyaza büründü.

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı? - Resim : 4

Bazı vatandaşlar yürüyüş yaparken bazıları da parklarda ve çıkmaz sokaklarda yanlarında getirdikleri kızak ve poşetlerle kaydı, kar topu oynadı.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, karın ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana güzergahlar, ara sokaklar ve kırsal bölgelerde tuzlama çalışması yapıyor.

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı? - Resim : 5

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sorumluluk sahalarında çalışmalarını sürdürürken trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

İşte Ankara'dan kar yağışı görüntüsü:

HAFTA SONUNA AMAN DİKKAT!

Haftasonu için ise İstanbul'a kar fırtınası uyarısı geldi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Öktem İstanbul'da kar fırtınası için önemli uyarılarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Öktem, pazar ve pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olacağınadikkat çekti. Trafiğe çıkacakları tedbirli olması için uyaran Öktem, tatilde olan okullar için de tatilin uzayabileceği yorumu yaptı.

SADECE İSTANBUL DEĞİL

İstanbul'un yanı sıra Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da da Pazar ve Pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olması bekleniyor.

İşte Kerem Öktem'in paylaşımları...

"İstanbul'da beklenen kar fırtınasının gücü 105 km hıza çıktı. Değişim olmazsa İstanbullular Pazar akşamı ve Pazartesi öğlen arası eşsiz bir doğa olayı yaşayabilirler..."

Kar kalınlığı 3 metreye dayandı. Kar yolları kapadı. Ankara'da kar yağışı hızlandı. İstanbul için kritik kar uyarısı. Okullar için yarı yıl tatili uzayacak mı? - Resim : 6

"İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada Kış koşulları daha da etkili olacak. Trafiğe çıkacaklar tedbirli olmalı..."

"Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin