Kanser riskini azaltıyor. Ejder meyvesi nedir, faydaları neler. Ejder meyvesi ağacı nerede ve nasıl yetişir?

Ejder meyvesi Orta ve Güney Amerika kökenli bir meyvedir. Pitaya ve çilek armudu olarak da bilinen ejder meyvesinin kivi tohumlarına benzeyen siyah, küçük, yenebilir tohumları bulunuyor. Hylocereus ve Selenecereus cinsindeki kaktüs bitkilerinden elde edilen ejder meyvesi tropik bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmeyen ejder meyvesinin en önemli özelliği kanser riskini azaltmasıdır. İşte ejder meyvesinin faydaları...

Kanser riskini azaltıyor. Ejder meyvesi nedir, faydaları neler. Ejder meyvesi ağacı nerede ve nasıl yetişir?

Ejder meyvesi yağ oranı sıfır olduğu için düşük kalorili bir meyvedir. Lif ve demir açısından zengin olan ejder meyvesinin türleri bulunur.

Pembe derili beyaz etli, pembe derili kırmızı etli, pembe derili pembe etli, sarı derili beyaz etli ve ekşi olmak üzere farklı türleri bulunan ejder meyvesinin hepsinin faydaları farklıdır.

Lif, C vitamini, demir, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin olan ejder meyvesini tüketmenin ise ayrı bir yöntemi vardır.

EJDER MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Ejder meyvesinin iç kısmı yenmelidir. Eğer ejder meyvesi yeterince olgunlaşmışsa kabukları soyulduktan sonra keskin bıçak ile uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Ardından isteğe göre dilimler halinde veya küp küp kesilir. Bunun yanı sıra ejder meyvesini ikiye bölerek ve etli kısmını kaşık yardımıyla çıkararak da tüketebilirsiniz. Ejder meyvesinin faydalarından yararlanmak için çiğ tüketilmesi gerekir.

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELER?

Antioksidanlar açısından zengin olan ejder meyvesi kanser ve erken yaşlanmaya karşıdır. Bazı kronik hastalıklardan koruyan ejder meyvesi yüksek miktarda C vitamini içerdiği için vücuttaki demir seviyesini ve demir emilimini yükseltir.

Kalp sağlığını koruyan ve kanser riskini azaltan ejder meyvesinde kötü kolesterolü azaltan betalainler bulunur. İçindeki siyah tohumlarda ise kalp sağlığında etkili olan omega-3 ve omega-9 yağ asitleri bulunur.

EJDER MEYVESİ KİLO VERDİRİR Mİ?

Bağırsakların sağlıklı çalışması için gerekli olan prebiyotikler açısından zengin olan ejder meyvesi kilo vermeye de yardımcı olur. Yağ ve kolesterol olmaması nedeniyle kilo kontrolünde etkilidir.

Saç boyasından kaynaklanan zararı gideren ejder meyvesi kan şekerini dengede tutar. Bağışıklık sistemini de güçlendiren bu mucizevi meyve aynı zamanda vücuttaki yaraların daha hızlı iyileşmesine neden olur.

Kanser riskini azaltıyor. Ejder meyvesi nedir, faydaları neler. Ejder meyvesi ağacı nerede ve nasıl yetişir?

EJDER MEYVESİNİN YAN ETKİSİ VAR MI, NELER?

Ejder meyvesi sağlık açısından faydalıdır. Ancak bazı durumlarda ejder meyvesi alerjik reaksiyona sebep olabilir. Dil şişmesi, kaşıntı, kusma, ağız çevresinde şişlik gibi durumlar ejder meyvesinin tüketiminin ardından görülebilir.

EJDER MEYVESİNİN TÜRLERİ NELER?

Ejder meyvesinin pembe derili beyaz etli, pembe derili kırmızı etli, pembe derili pembe etli, sarı derili beyaz etli ve ekşi olmak üzere farklı türleri bulunuyor. 

PEMBE DERİLİ BEYAZ ETLİ EJDER MEYVESİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Pembe derili beyaz etli ejder meyvesi en yaygın olarak yetişen türdür. Tadı en az tatlı olan bu tür diğerlerinden daha ince olduğu için limona benzer. Keskin bir tadı olan embe derili beyaz etli ejder meyvesi Alice, Cosmic Charlie ve Guyute gibi farklı isimlerle de bilinir.

PEMBE DERİLİ KIRMIZI ETLİ EJDER MEYVESİ FAYDALARI NELER?

Pembe derili kırmızı etli ejder meyvesi beyaz etlilere göre daha büyük ve tatlıdır. Rad Jaina ve Bloody Mary gibi isimlerle de bilinen bu tür kanser ve kalp hastalıklarına karşı faydalıdır. Ayrıca içeriğinde kan basıncını düşüren likopen maddesi bulunur.

PEMBE DERİLİ PEMBE ETLİ EJDER MEYVESİ NASIL YENİR?

Pembe derili pembe etli ejder meyvesi Kosta Rika'da oldukça yaygındır. Bu türün yenilebilen kısmı en yumuşaktan sıcak pembeye kadar değişir. Ayrıca farklı toprak ve iklim türlerine de uyum sağlar.

SARI DERİLİ BEYAZ ETLİ EJDER MEYVESİ NEREDE YETİŞİR?

Sarı derili beyaz etli ejder meyvesi bulunması en zor türlerden biridir. Güney Amerika'ya özgü olan bu lezzetteki siyah tohumlar diğer çeşitlere göre daha büyük olur.

EKŞİ EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELER?

Ekşi ejder meyvesi Amerika'nın kurak bölgelerinden çıkar. Tadı ekşi olan bu türün ferahlatıcı özelliği bulunuyor.

Etiketler ejder meyvesi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin