Kahve seven erkeklere cinsellik uyarısı! Kahve içerken bir kez daha düşünün. Uzman isim bitter çikolata ve domates önerdi

Kahvesever erkekleri yakından ilgilendiren o detay ortaya çıktı. Fazla kahve tüketiminin cinsel hayatı olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Kahve seven erkeklere cinsellik uyarısı! Kahve içerken bir kez daha düşünün. Uzman isim bitter çikolata ve domates önerdi

Cinsel sağlık üzerine pek çok araştırma yapılırken pek çok araştırma da yapılmaya devam etmektedir. Sağlıklı ve kaliteli bir cinsel ilişkinin temelinde çeşitli unsurlar yatarken, cinsel ilişkide mutlu olabilmek için araştırmalara kulak vermek çoğu zaman doğru bir tercih olacaktır.

Yapılan araştırmalar sonucunda fazla kahve tüketiminin erkeklerde cinsel anlamda olumsuz etkiler uyandırdığı iddia edildi. Uzmanlar kahve içindeki kafein miktarının 200 mg’ı geçmesi durumunda kısırlığa sebep olabileceğini vurguladı.

KAHVE İÇERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

Kahve tüketiminin sınır olması gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Fitoterapist Hakan Özkul, kahve seven erkeklerin kahve tüketiminde sınırlı davranmasına ilişkin uyardı.

 “Odaklandığımız ürün daha çok kahve. İçindeki kafein miktarı doğrudan sperm kalitesi ve sayısını olumsuz etkiliyor. İçinde kafein bulunan tüm gıdalara mesafeli olmak gerekiyor çünkü özellikle erkekler için 200 mg’dan fazlası ciddi zarar. Bunun yerine bitter çikolata tüketimini öneriyoruz”

 

Fazla kahve tüketiminin içerisinde bulunan kafein miktarı dolayısıyla sperm sağlığını olumsuz etkilediğini dile getiren Özkul, sperm kalitesini arttırmaya yönelik sözlerine şu şekilde devam etti.

"Antioksidanlı gıdaları bolca tüketmek lazım. Domates önemli bir gıda. Özellikle domates kabuğunun sperm kalitesine olumlu etkileri birçok araştırmada gösterilmiştir. Kahveyi neden önermiyoruz!

Çünkü içinde kafein bulunuyor ve kafeinin 200 mg’ı geçmesi durumunda sağlığa doğrudan olumsuz etkide bulunduğunu biliyoruz. Uzmanların önemli bir bölümü kahvenin içinde fazla miktarda kafein olması sebebiyle günlük 200 mg üzerine geçilmemesini tavsiye ediyor. Kahve dışında da kafeinli gıdalar tüketilirken de bu günlük miktarın üzerine çıkılmaması gerekiyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin