Evli çiftlerin dikkatine: Cinsel hayatınız elden gidiyor olabilir. Evlilikte seks sıklığını azaltan faktörler ortaya çıktı

Evlilik birliği içerisinde seks sıklığını azaltan o faktörler ortaya çıktı. Bu etmenleri asla göz ardı etmeyin. İşte cinsel hayatınızı koruma altına aldıracak o faktörler...

Google Haberlere Abone ol
Evli çiftlerin dikkatine: Cinsel hayatınız elden gidiyor olabilir. Evlilikte seks sıklığını azaltan faktörler ortaya çıktı

Cinsel ilişki partnerlerin birbirleriyle olan bağlarını güçlendiren aynı zamanda kişilerin birbirlerini çok daha iyi tanımalarını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesidir.

Cinsel ilişkinin sağlıklı aynı zamanda aktif bir şekilde ilerlemesini etkileyen pek çok farklı unsur bulunurken, bu unsurların başında şüphesiz çiftlerin birbirleriyle hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmesi geliyor.

Tüm bu hususların yanı sıra bilhassa evlilik birliğinin kurulmasının ardından cinsel ilişki sıklığının azalmasına yönelik şikayetler meydana gelirken, seks sıklığının azalmasına neden olan faktörler ortaya çıktı!

BU HATALAR CİNSEL İLİŞKİYİ ADETA BİTİRİYOR

Pek çok kişi evlilik sürecinin başlamasıyla birlikte cinsel isteksizliğin başladığını aynı zamanda seks sıklığında ciddi azalmaların meydana geldiğini söylemektedir.

Cinsel ilişki üzerine pek çok araştırma devam ederken araştırmalar sonucunda da oldukça farklı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Cinsel ilişkinin evlilik birliği içerisinde azalması ve seks sıklığında meydana gelen düşünün en büyük nedeninin monotonluk ve iletişim eksikliği olduğunu vurgulayan Klinik Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı.

"Uzun süreli ilişkilerde iş- aile-okul sorumlulukları, finansal problemler, vakitsizlik, yenilik arayışına girmemek, belirli bir monotonluğu takip etmek gibi pek çok sorun İlişkiyi etkileyebiliyor"

 

“Yaptığımız çalışmalar ilişki süresinin uzaması, çiftin arasındaki çatışmalar, stres, depresif ruh hali gibi psikolojik belirtilerin ilişkide sorunları ortaya çıkarttığını gösteriyor” ifadelerini kullanan Hattat konuya şu şekilde devam etti.

"Hormonsal değişimlerin, hastalıkların, kullanılan ilaçların, beslenme-egzersiz gibi yaşam tarzı alışkanlıklarının da ilişki sorunlarına alt yapı oluşturacağını unutmamak gerek. Özellikle ilişki sorunlarının genelde psikolojik olduğu düşünülse de bu faktörlerin hepsi bir bütün."

Cinsel ilişki hayatını etkileyen pek çok farklı durum bulunurken, partnerinizle yarış halinde olma güruhundan çıkarak hayatı birbiriniz için kolaylaştırma evresine taşıdığınızda hayattan çok daha fazla keyif alabileceksiniz.

Bu durum ise yaşantınıza olumlama sürecinin başlamasına ve her konuda çok daha fazla özverili olmanıza katkı sağlayacaktır. Herhangi bir problemden kaçmak yerine o problemi çözmeyi ve hem hayat hem kendinize hem de partnerinize karşı dürüst olmayı asla ihmal etmeyin.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin