Kahramanmaraş'ta üst üste depremler. O bölge günlerdir beşik gibi sallanıyor. Deprem çok şiddetli hissedildi

Kahramanmaraş'ta 22 Aralık'ta üst üste depremler yaşanmıştı. Kahramanmaraş yeniden sallandı. Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğündeki deprem panik yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'ta üst üste depremler. O bölge günlerdir beşik gibi sallanıyor. Deprem çok şiddetli hissedildi

Kahramanmaraş'ta 22 Aralık'ta gece yarısı saat 01:19'da 3.6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Deprem nedeniyle meydana gelen sallantıda vatandaşlar uykularından uyandı. Depremin merkez üssü Dulkadiroğulları ilçesi olmuştu. Depremden çevre ilçeler de etkilenmişti.

Kahramanmaraş aynı gün akşam saatlerinde yeniden sallanmıştı. Pazarcık ilçesinde 22 Aralık saat 20:23'te 3,9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Söz konusu sarsıntın ise yerin 7.89 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yine depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi oldu.

Saat 21.15'te yaşanan depremin derinliği ise 8.09 km olarak kaydedildi. Depremin birçok ilçede şiddetli şekilde hissedildiği belirtildi.

7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİ HATIRLATTI

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili 24 Aralık'ta sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.. Bir kaç gün önce Hatay'ın Baldıran ilçesindeki 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremi de hatırlatan Görür, depremin Doğu Hatay Fay zonunda olduğunu söyledi.

Görür, Kahramanmaraş'ta 1822 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çekerek "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

“Arkadaşlar 2 s önce Narlı, Pazarcık/K. Maraş'ta 4,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan'da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822'de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin