Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri... Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da kimliklendirme işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Bozdağ, “Şu ana kadar kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yoktur." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri... Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yok

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır’da incelemelerini sürdüren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kentteki çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Bozdağ, depremin ilk anından itibaren bütün kurumların özveriyle çalıştığını söyledi.

‘414 VEFAT EDEN İNSANIMIZ, 912 DE YARALIMIZ VAR’

Bakan Bozdağ, “Diyarbakır’da depremden sonra yaptığımız tespitlere göre şu ana kadar hasar tespiti çerçevesinde 126 binanın yıkıldığını ve buradan 74 binanın acil yıkılacak binalar arasında olduğunu görüyoruz. Diyarbakır’ımızda toplam 912 yaralımızın bulunduğunu ve ayrıca 414 vefat eden insanımızın bulunduğunu görüyoruz. Bu vesileyle tekrar vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

‘KİMLİKLENDİRME İŞLEMLERİ TAMAMLANDI’

Kentte enkaz altında kalıp hayatını kaybedenlerin tamamına ulaşıldığını belirten Bakan Bozdağ, “Diyarbakır’da kimliklendirme işlemlerinin de hepsi tamamlandı. Şu ana kadar kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yoktur. Vefat eden her bir insanımız kendi yakınlarına doğru bilgi ve tespitler çerçevesinde teslim edilmiş ve defin işlemleri hepsinin tamamlanmıştır." ifadelerini kullandı.

 Bakan Bozdağ, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şu ana kadar hasar tespit çalışmaları Diyarbakır merkezde bina bazında yüzde 57 oranında, dört büyük ilçeyi kastediyorum ve bağımsız bölüm, yani daire başında ise yüzde 87 oranında tamamlandığını ifade edebilirim. Kısa bir süre içerisinde Diyarbakır’ımızın bütün ilçe ve köyleri dahil bütün konut stokunu elden geçirerek hasar tespit çalışmalarını tamamlayacağımızı ifade etmek isterim.” diye konuştu.

‘SORUŞTURMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR’

Yıkılan binalarla ilgili adli soruşturmaların da devam ettiğini ifade eden Bakan Bozdağ, “Bütün illerde olduğu gibi Diyarbakır’da da soruşturmalar büyük bir titizlikle hukuka uygun bir biçimde yürütülmektedir. Zaman zaman kamuoyunda farklı değerlendirme yapılmakta. Bunların kimi bilgisizlikten, kimi de maalesef kötü niyetten kaynaklıdır. Bilgisizlikten olanlara fazlaca bir şey söylemek istemem. Doğrusu söylemeyi de doğru görmem ama gerçekten art niyetle, manipüle etmek ve toplumu farklı şekilde algılarla bir tarafa yönetmek isteyenleri bir kez daha kınadığımı ifade etmek isterim. Soruşturmaların nasıl yapılacağı yasalarımızda bellidir. Cumhuriyet başsavcılıklarımız yasalarımızdaki usul ve esaslara göre bu soruşturmaları titizlikle yürütmektedir" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin