Kadir İnanır milletvekili adaylığı için kararını verdi! Usta sanatçıya adaylık teklifi gelmişti

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Kadir İnanır, Yeşil Sol Parti'den gelen milletvekilliği adaylığı teklifi için kararını verdi. Daha önce HDP'den gelen teklifi reddeden İnanır, "Benim için onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kadir İnanır milletvekili adaylığı için kararını verdi! Usta sanatçıya adaylık teklifi gelmişti

Hastalığı nedeniyle uzun zamandır sanat dünyasından uzak kalan ve eski sağlığına tekrar kavuşan Kadir İnanır'a Halkların Demokrasi Partisi tarafından milletvekilliği teklifi edilmişti. Yeşilçam'ın usta oyuncusu sağlık sorunları gerekçe göstererek bu teklifi reddetmişti.

YEŞİL SOL PARTİ TEKLİF GÖTÜRDÜ
2013 yılındaki Çözüm Süreci sırasında yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden oluşan Akil İnsanlar listesinde olan İnanır'a, Yeşil Sol Parti'den milletvekili adaylığı için teklifi yapıldı.

"AKTİF SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
İnanır, milletvekilliği adaylığıyla ilgili açıklama yaparak "Sevgili halkımız; Uzun yıllardır birçok kez milletvekilliği teklifleri aldım. Tüm bu teklifler benim için kuşkusuz onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum. Saygılarımla." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin