Kadınların kriptoya ilgisi katlanarak artıyor!

KuCoin, "Into the Cryptoverse" adlı araştırma raporu serisinin 15’inci sürümü olan “Türkiye’deki Kripto Kullanıcılarını Anlamak” başlıklı araştırma sonuçlarını yayınladı. Türk yetişkinlerin yarısından fazlasının kripto yatırımına katıldığı görüldü. 18 ila 60 yaş arasındaki Türk nüfusunun kripto yatırımcısı oranı son 18 ayda içerisinde bulunulan ayı piyasasına rağmen yüzde 12 artarak, yüzde 52'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınların kriptoya ilgisi katlanarak artıyor!

KuCoin, "Into the Cryptoverse" adlı araştırma raporunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Ankette yer alan verilere göre,  Bitcoin, genç nesiller de dâhil olmak üzere genel yatırımcıların yüzde 71'ini cezbediyor. Ethereum ise genel ilginin yüzde 45'ini ve genç yatırımcıların yüzde 52'sini kendine çekerek ikinci sırayı alıyor.

İstikrarlı para birimleri (stablecoin’ler), yüzde 33'lük bir kesimden yatırım ilgisi toplayarak, alım-satım, transfer ve değer saklama amacıyla güvenilir bir dijital varlık talebini yansıtıyor.

NFT ve Metaverse kavramları da ankette dikkat çekiyor. Yüzde 21'lik bir kesim NFT'ye, yüzde 19'u Metaverse'e ilgi gösterirken, gelişen kategoriler arasında meme tokenler yüzde 18 ilgi görüyor.

Genel kanının aksine, 31-44 yaş arası yatırımcılar, NFT, Metaverse ve meme tokenlere en fazla ilgiyi gösteriyor. Halka açık zincirler ve DeFi tokenlerin ise her biri yüzde 12'lik bir ilgi payına sahip.

KADINLAR YÜKSELİŞTE

Ankette ortaya çıkan detaylarda kripto yatırımcıları gün geçtikçe artıyor.

Anket, Türk yetişkinler arasında kripto yatırımcılarında önemli bir artış olduğunu gösteriyor ve kripto yatırımcılarının oranının son 18 ayda yüzde 40'tan yüzde 52'ye kadar yükseldiğini ortaya koyuyor.

Bu durum, kriptonun enflasyona karşı bir sığınak olarak tercih edilmesinin artan bir ilgi ve kabulünü gösteriyor. Erkek yatırımcılar hala yüzde 57'lik oranla önde olsa da genç nesil arasında kadın katılımında artan bir eğilim gözlemleniyor. 18 ila 30 yaş arasındaki kripto yatırımcılarının neredeyse yarısı (yüzde 47) kadın. Bu oran, 45 yaşın üstündeki kadın kripto yatırımcılarının sadece yüzde 37 olduğu düşünüldüğünde, kripto benimseme sürecinin daha yaygın hale gelmesiyle cinsiyet farkının giderek azaldığını gösteriyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin