Kabus geri döndü. Ölümler tekrar başladı. Bu örümceğe dikkat. Kan emiyor ve öldürüyor. Giresun'da genç kadın hayatını kaybetti

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı yine can aldı. Kene nedeniyle başlayan hastalık yaz aylarıyla birlikte yine döndü. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde kenenin ısırdığı 22 yaşındaki Hilal T., Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Hilal T. vüduna yapışan keneyi cımbızla kendi imkanlarıyla çıkarmış...

Google Haberlere Abone ol
Kabus geri döndü. Ölümler tekrar başladı. Bu örümceğe dikkat. Kan emiyor ve öldürüyor. Giresun'da genç kadın hayatını kaybetti

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinin Dereköy’ünde yaşayan Hilal T. (22) tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkardı.

Bir süre sonra ateş, titreme ve bulantı şikayetleriyle yakınlarınca Suşehri Devlet Hastanesi’ne götürülen Hilal T, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

MÜDAHALEYE RAĞMEN HAYATINI KAYBETTİ

KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Hilal T. yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybeden genç kızın KKKA pcr testinin pozitif olduğu bildirildi.

Kırım kongo kanamalı ateşi belirtileri nelerdir?

Kırım kongo kanamalı ateşi, aniden başlayan baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek ateş, bel ağrısı, eklem ağrısı, karın ağrısı ve kusma gibi başlangıç ​​belirtileri gösterir. Gözlerde, yüzde, boğazda kızarıklık ve damakta kırmızı lekeler yaygın olarak görülen belirtilerdir. Sarılık ve şiddetli vakalarda bilinç bulanıklığı da bu belirtilere eşlik edebilir.

Daha ileri evrelerde cilt altı kanamalara bağlı deride ciddi morarma, şiddetli burun kanaması ve enjeksiyon bölgelerinde kontrolsüz kanamalar görülür. Kanama deri ve mukoza dışında, iç organlarda da görülebilir. İç kanama kan dolaşımında çöküntü veya şok sendromu ile sonuçlanabilir. Hastalığın ikinci haftasında karaciğer, böbrek veya dolaşım bozukluğu ölümle sonuçlanabilir. Araştırmalara göre hastalığın neredeyse %50 oranında ölümcül seyrettiği tespit edilmiştir.

KENELER...

Keneler (Latince: Ixodida), örümceğimsiler (Latince: Arachnida) sınıfının akarlar (Latince: Acarina) alt sınıfından eklem bacaklı monotipik takımı ve onun üst familyasıdır.

Keneler zorunlu kan emici ektoparazitlerdir. Bacakların uçlarında çengeller ve vantuzlar vardır. Deriye rahatça yapışarak ağız organelleri ile kan emerler. İyice şiştikten sonra kendilerini yere atarak konaklarından uzaklaşır, ot veya ağaçlara tırmanırlar. Ön ayaklarının uçları dokunma ve koku alma için özelleşmiştir. Ormanlarda bulunduğu ağacın altından bir hayvan geçtiği takdirde üzerine düşüp derisine yapışır ve etine hortumunu sokarak kanını emer. Kenelerin tükürük salgısı dokuları sindiren ve likefiye eden proteolitik enzimler içerir. İnsan ve hayvan hastalıklarının taşınmasında rol oynayan en önemli vektörlerdendir. Birçok bakteri, riketsiya, spiroket, virüs, parazit, mantar, protozoa ve solucan kökenli hastalığa sebep olabilirler. Ek olarak toksikozlar, felçler ve alerjik reaksiyonlara da yol açabilirler. Dünya’nın her bölgesinde bulunurlar.

 

Etiketler kene Giresun KKKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin