Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a çok sert sözler: Karın ağrısını gayet iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanılığı Kabinesi toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde 'genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli' çağrısı yapan TÜSİAD da vardı. Erdoğan, "Geçmişte gazete ilanlarıyla hükümet kurup, hükümet kurmuşların iktisat kurallarına hızla dönülmeli diyerek karın ağrısını gayet iyi biliyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a çok sert sözler: Karın ağrısını gayet iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 2021 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi.

Toplantıda, ekonomide alınan kararların değerlendirildiği bildirildi.

Erdoğan, "Memurlarımızın fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz. Ekonomi programımıza yönelik her eleştiriyi dikkatle inceliyor önüne arkasına bakıyoruz. Kur dalgalanması ve fahiş fiyat artışlardan canı yandığı için söylenen vatandaşlarımızı anlıyoruz, iyi niyetle yapılan eleştiriyi samimiyetle değerlendiriyoruz." dedi.

 

TÜSİAD'ı sert sözlerle eleştirdi

Kabineye yönelik 'genel kabul görmüş iktisat kurallarına hızla dönülmeli" çağrısı yapan TÜSİAD'a yönelik sert sözler kullanana Erdoğan şöyle konuştu: Sureti haktan görünerek Türkiye'nin siyaset, diplomasi, güvenlikte olduğu gibi ekonomide de hak ettiği yere gelmesine yönelik sinsi çelmelere eyvallah etmiyoruz, etmeyeceğiz. Ülkenin hayrına yapılan destek vermeyi bir kenara bırakalım, yaptıkları riyakarlığın bizim nezdimizde hükmü yoktur. Geçmişte gazete ilanlarıyla hükümet kurup, hükümet kurmuşların iktisat kurallarına hızla dönülmeli diyerek karın ağrısını gayet iyi biliyoruz.

Dövizdeki akıl dışı yükselişi önlemek için Merkez Bankası'nın müdahalelerine karşı kendilerince cinlik yapanları dikkatle izliyoruz. Kambiyo rejimi diye ülkesini ve milletini sırtından hançerlemek için hangi sinsilikler peşinden koştukların farkındayız. Açıklamalarıyla, analiz adı altında dolaşıma soktukları artniyetli yorumlarıyla milletimizi, ülkeleri gelecekleri konusunda kötümserliğe sürüklemek isteyenleri dikkatle not ediyoruz.

İnşallah ülkemiz hedefe bir adım daha yaklaştığında bu felaket tellalı müfterilerin her dediklerini her sözlerini alınlarına yaftalayacağız. Biz bu oyunu kendi kurallarıyla oynayarak hedefimize ulaşacağız. Amerika'ya, tüm Batıya baksınlar, şu anda faiz poitikaları nasıl çalışıyor onların faiz politikaları nasıl çalışıyor onu görsünler. Çin'e baksınlar, Hindistan'a baksınlar. Amerika'ya bakıyorsunuz sıfır faiz. Biz şu anda faizdeki indirimle beraber evelallah birkaç ay sonra enflasyonda nasıl düşmeye başlayacak hep beraber yaşayacağız.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin