TÜSİAD'dan Merkez Bankası'nın faiz politikasına sert eleştiri: Esas görevini unutmamalı

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Merkez Bankası'nın faiz politikalarını eleştirdi. Faizin 100 baz puan indirilmesi sonrası Kaslowski, "Her şeyden önce ülke olarak fakirleşiyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD'dan Merkez Bankası'nın faiz politikasına sert eleştiri: Esas görevini unutmamalı


Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Dolar/TL 11 TL'yi aşarken Türk Lirası'ndaki değer kaybı da sürüyor.  Karar öncesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz politikalarını eleştiren TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Merkez Bankası’nın esas hedefinin enflasyonu kontrol etmek olduğunu söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski,  faiz kararı öncesinde T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularına verdiği yanıtlarda Merkez Bankası'nın faiz politikasını değerlendirdi.

 Merkez Bankası'nın faiz politikasının ekonomiye olumlu yansımadığını söyleyerek eleştilerde bulunan Kaslowski, "Her şeyden önce ülke olarak fakirleşiyoruz" dedi.

'MERKEZ BANKASI'NIN ESAS HEDEFİ ENFLASYONU KONTROL ETMEKTİR'
"Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı. Nedir o, öncelikle enflasyonu kontrol etmek. Bugün konusu edilen cari açıkla enflasyonu kontrol etme meselesi en temel iktisadi kurallarla dahi örtüşmüyor" diyen Kaslowski, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜSİAD'dan Merkez Bankası'nın faiz politikasına sert eleştiri: Esas görevini unutmamalı - Resim : 2

"Geldiğimiz noktada ihracatçımız dahi kurda yaratılan bu oynaklığın ve TL'deki değer kaybının öngörülemez noktaya gelmiş olmasından zarar görüyor. Şirketler tarafına baktığımızda da faiz indiriyoruz maliyet düşürüyoruz söylemleri olmasına rağmen gerçekte bilançolarda yaşanan kur kaynaklı tahribat çok daha maliyetli.

'MALİYETLİ VE RİSKLİ BİR SÜREÇLE KARŞI KARŞIYAYIZ'
Bu kadar faiz indirmemize rağmen, uzun vadeli kredi faizlerine hiçbir şekilde yansıma olmuyor. Merkez Bankası'nın attığı faiz indirimi adımları ne gerçekten piyasa faizlerine ne de ekonomiye olumlu yansıyor. Aksine bilançolar açısından çok daha maliyetli ve riskli bir süreçle karşı karşıyayız bugün."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin