Kabardıkça kabarıyor tepsiye sığmıyor: Sütlü poğaça tarifi kendine hayran bıraktırıyor. Sütlü poğaça nasıl yapılır?

Mayalı, yumuşacık bir poğaça tarifi arıyorsanız oldukça doğru yerdesiniz. Sütlü poğaça tarifini mutlaka deneyin!

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor tepsiye sığmıyor: Sütlü poğaça tarifi kendine hayran bıraktırıyor. Sütlü poğaça nasıl yapılır?

Çayın yanına lezzetli pofuduk bir poğaça tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti çok sevecek ve hayran olacaksınız. Lezzetiyle baş döndüren poğaça tarifi için...

Malzemeler;

1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
7,5 su bardağı un

İç Harcı İçin;
Peynir
Maydanoz

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine kuru mayayı, toz şekeri ve ılık sütü alalım. Malzemeleri kabın içerisine ilave ettikten sonra güzelce karıştırma işlemini gerçekleştirelim.

Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar mayalanma sürecinin oluşmasını bekleyelim. 10 dakikalık sürecin geçmesinin ardından kabın içerisine  sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ilave edelim.

Bu malzemleri de ilave ettikten sonra tekrardan karıştıralım ve içerisine un ilavesinde bulunmaya başlayalım. Unu azar azar ilave etmeye başlayalım ve ele yapışmayan güzel bir hamur elde edelim.

Hamurumuzu uygun bir forma getirdikten sonra üzerini streç film ile kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmasını sağlayalım. 1 saatlik sürenin geçmesinin hemen ardından mayalanan hamuru alalım ve bir iki kez yoğurma işlemini gerçekleştirerek hamurun havasını çıkaralım.

Akabinde hamurdan parçalar koparmaya başlayalım. Hamur parçalarını elimizde yuvarlayarak beze formuna getirelim.

Bezeleri elimizle açalım ve içerisine iç harcını yerleştirelim. İç harcı yerleştirdikten sonra güzelce hamurumuzu kapatalım ve pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serpiştirelim. Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişmesini sağlayalım. Pişme süresinin ardından dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin