Kabardıkça kabaran keklerin sırrı bu tarifle bulundu: Lezzetiyle mest eden müthiş tahinli keki mutlaka deneyin. Tahinli kek nasıl yapılır?

Kabardıkça kabarıyor, lezzetiyle damaklarda adeta şölen yaşatıyor. Çayın kahvenin yanını bu tarif sayesinde boş bırakmak istemeyeceksiniz. İşte lezzetiyle büyüleyen o tarif...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabaran keklerin sırrı bu tarifle bulundu: Lezzetiyle mest eden müthiş tahinli keki mutlaka deneyin. Tahinli kek nasıl yapılır?

Lezzetiyle büyüleyen ve ansızın gelen misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz müthiş bir kek tarifi. Mutlaka deneyin...

Malzemeler;

3 adet yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 paket vanilya
2 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı karbonat
4-5 damla limon suyu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Bu noktada yumurtanın köpük köpük olmasına dikkat edelim.

Köpük köpük olduk olduktan sonra yumurtaların beyaz bir formda olmasına dikkat edin. Beyaz forma geldikten sonra yumurtaların içerisine diğer malzemeleri ilave etmeye başlayabilirsiniz.

Beyazlaşan yumurtaların içerisine sıvıyağı, sütü, suyu, tahini, limon suyunu ve vanilyayı ilave edelim akabinde çırpma işlemini gerçekleştirelim.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine elenmiş unu ve tereyağını güzelce ilave edelim. 

Unu da ilave ettikten sonra malzemeleri güzelce karıştıralım ve kekin homojen bir formda olmasını sağlayalım.

Akabinde kek kalıbımızın içerisini tereyağı ile yağladıktan sonra içerisine susam serpiştirelim. 

Susam ile kapladığımız kek kalıbımızın içerisine hazırladığımız kek harcını ilave edelim. Ardından önceden ısıttığımız 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirelim. 

Pişme süresinin ardından kekinizi çıkarıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin