Jorge Jesus, Fenerbahçe için İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, İstanbul'a geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Jorge Jesus, Fenerbahçe için İstanbul'a geliyor

Yeni sezon hazırlıkları öncesinde teknik direktör değişimi için kolları sıvayan Fenerbahçe yönetimi, Portekizli teknik adam Jorge Jesus ile prensip anlaşmasına vardı.

Ankara'dan kalkan özel uçak Portekiz'e giderek Jorge Jesus ve yardımcılarını alacak. Saat 00.00'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi planlanan Jorge Jesus'u burada Fenerbahçeli yetkililer karşılayacak.

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Jesus, 24 Temmuz 1954'te Portekiz'de dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine 1973'te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi. Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989'da Amora takımıyla başladı.

Jergus, teknik direktörlük kariyerinde; Amaro FC, Felgueiras 2015, Uniao Maderia, CF Estrela, Vitoria Setubal, CF Estrela, Vit. Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, SC Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'da görev yaptı.

Jesus Benfica ile 2009-2010, 2013-2014, 2014-2015 yıllarında Portekiz Ligi şampiyonu oldu. Ayrıca Benfica ile 5 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

Tecrübeli teknik direktör, Sporting Lizbon ile 1 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı. Jesus, Flamengo'da ise 1 lig şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Copa Libertadores ve 1 Sudamericana şampiyonluğu yaşadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin