Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi!

Dünyaca ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı duruşmalar sona erdi. Jürinin ikili hakkında vereceği karar beklenirken; aktörün avukatı, Heard'ün avukatının davanın son gününde jüri üyelerinin verecekleri kararın 'her yerdeki her aile içi istismar kurbanına bir mesaj göndereceğini' söylemesinin uygunsuz olduğunu savunarak, jüriye bu ifadeyi dikkate almamaları talimatının verilmesini istedi. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi!

Johnny Depp'in 2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başladığı ve daha sonra dünyaevine girdiği Amber Heard ile birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları davalarda karar bekleniyor.

Son olarak Johnny Depp'in avukatları; Amber Heard'ün avukatı tarafından jüri üyelerinin, onun aleyhine karar verilmesinin diğer aile içi istismar mağdurlarına göndereceği 'mesajı' dikkate almalarını isteyen 'uygunsuz savunmasının' göz ardı edilmesini istedi.

Heard'in avukatı Benjamin Rottenborn, jüriye Cuma günü yaptığı kapanış konuşmasında, aktris aleyhine verilen bir kararın 'bir taciz kurbanı olarak ne yaparsanız yapın, her zaman daha fazlasını yapmanız gerektiği mesajını verdiğini' söylemişti:

"İnsanlara bir ilişkideki kusurlarınız ve eksiklikleriniz konusunda ne kadar dürüst olursanız olun, size inanılması için mükemmel olmanız gerektiği mesajını göndermeyin."

Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi! - Resim : 2

'DAHA BÜYÜK BİR SOSYAL HEDEFE ODAKLANMALARINI İSTEMEK UYGUNSUZ'

Depp'in avukatları, Rottenborn'un argümanının jüriden karar vermeleri istenen bireysel davadan daha büyük bir sosyal hedefe odaklanmasını uygunsuz bir şekilde istediğini savundu.

Aktörün ekibi, "Bayan Heard'ün avukatının bu argümanı, jüriyi davaya 'tutku ve önyargıya dayalı olarak' karar vermeye davet ediyor ve bu uygunsuzluğu gidermek için jüriye söz konusu ifadeyi dikkate almamaları yönünde özel bir talimat verilmesi gerekiyor" dedi.

Ancak Yargıç Penney Azcarate, Depp'in avukatlarına, şu anda jüri zaten müzakerede olduğu için bu itirazı kabul etmeyeceğini söyledi.

Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi! - Resim : 3

MÜZAKERELER DEVAM EDECEK

Jüri, Depp ve Heard'ün iftira iddialarında bir karara varmadan, Salı günü ikinci müzakere günlerini de tamamladı. Yedi kişiden oluşan ekip, Cuma günü davanın kapanış savunmalarını dinledi ve hafta sonu için ayrılmadan önce yaklaşık iki saat kadar tartıştı. Jüri üyeleri, daha sonra Salı günü yedi saat daha görüştü.

Davanın kaderini belirleyecek jüri üyelerinin, Fairfax County Circuit Court'ta müzakerelere devam etmeleri bekleniyor.

MİLYONLARCA DOLARLIK DAVALAR

Depp, kendisini 'aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü' olarak tanımladığı, 2018 tarihli bir makale ile kendisine iftira atmakla suçladığı Heard'e 50 milyon dolarlık dava açtı. Heard ise, Depp'in avukatının iddiaları bir 'aldatmaca' olarak nitelendirmesinin ardından aktöre 100 milyon dolarlık karşı dava açtı. Her biri, diğerini kariyerlerini mahvetmekle suçluyor.

Altı haftalık duruşma sırasındaki ifadeler, kısa evliliklerinin şiddet dolu detaylarını içeriyordu. Heard, Depp'in ona defalarca fiziksel ve cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

İfadeleri sırasında Depp ise, aktrise asla vurmadığını, fiziksel veya cinsel saldırıda bulunmadığını ve asıl kendisinin Heard tarafınfan fiziksel saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Kapanış tartışmaları sırasında her iki tarafın avukatları da, jüriye lehlerine karar verilmesinin müvekkillerine hayatlarını geri vereceğini söyledi.

Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi! - Resim : 5

KARAR BEKLENİYOR

ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde süren davayı denetleyen yedi jüri üyesi, 36 yaşındaki Heard'ün yazdığı makalede 58 yaşındaki aktöre iftira atılıp atmadığına karar verecek.

New York Post'ta yer alan habere göre; jüri, ayrıca Heard'ün milyonlarca dolar tazminat ödemesi gerekip gerekmediğini de belirleyecek. 27 Mayıs tarihinde yapılan kapanış savunmalarının ardından jüri, Depp ve Heard'ün kaderi üzerinde tartışmaya başladı.

Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi! - Resim : 6

'TAZMİNAT CEZASI VERİLMEMESİ MÜMKÜN'

Heard'ün hukuk ekibine yakın bir kaynak, jürinin her ikisi tarafından da ikna olmama ve ne Depp, ne de Heard'e tazminat ödenmemesine karar verme olasılığının da bulunduğunu söyledi.

Depp'in sözcülerinden biri de, "Tazminata jüri karar verir ve evet, tazminat cezası verilmemesi mümkündür" ifadelerini kullanarak bunu onayladı.

Eğer Amber Heard suçlu bulunmazsa, yasal ücretlerinin maliyetini Depp'ten geri alma hakkına sahip olacak. Kaynaklar, bu miktarın daha sonra bir yargıç tarafından belirleneceğini söyledi.

'CAYDIRICI BİR ETKİSİ OLACAK'

Ceza avukatı ve eski Kaliforniya yargıcı Halim Dhanidina'nın söylediklerine göre ise; davayı Depp kazanırsa, bunun diğer aile içi şiddet kurbanlarını konuşmaktan vazgeçirecek bir 'caydırıcı etkisi' olacak.

Dhanidina, "Bir iftira davası başarılı olduğunda, bunun mağdurların, kurumlara veya güce sahip kişilere karşı seslerini yükseltme konusunda caydırıcı bir etkisi olur, çünkü dünyanın başlarına yıkılacağını düşünürler" dedi.

Johnny Depp ve Amber Heard davasında ünlü aktörün ekibinden 'uygunsuz savunma' hamlesi! - Resim : 8

'BÖYLE BİR DÜNYA YARATMAK İSTEMİYORUZ'

Eski yargıç, bu sözlerine ek olarak, "Ancak insanların doğru olmadığını bilseler bile istediklerini söyleyebileceklerini hissettikleri bir dünya da yaratmak istemiyoruz" ifadelerini de kullandı.

Halim Dhanidina, "Karar, her ne olursa olsun, öyle ya da böyle iki taraf için de caydırıcı bir etkiye sahip olacak" şeklinde konuştu.

HAPİS CEZASI RİSKİ YOK

Depp ile 15 ay evli kalan 'Aquaman' oyuncusu Amber Heard'ün, cezai bir suçlamayla karşı karşıya olmadığı için hapis cezası alma riski bulunmuyor. Ancak kaybetmesi halinde, eski eşi Johnny Depp'e yüklü miktarda tazminat ödeyecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin