İzmir'de yangın! Tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı Aliağa’daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu

İzmir'in iki ilçesinde aynı saatlerde çıkan orman yangınlarına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleler yapılırken, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Aliağa Kaymakamı, vatandaşların karadan ve denizden tahliye edildiğini duyurdu. Tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Aliağa’daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de yangın! Tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı Aliağa’daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu

İzmir'in Aliağa ilçesindeki ormanda saat 13.30 sıralarında çıkan yangını, söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 uçak ve 6 helikopter ile havadan, 21 arazöz, 6 su ikmal aracı, 9 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 300 personel ile karadan müdahale ediliyor.

2 TOMA, 4 su tankeri, 2 Sahil Güvenlik botu, 2 AFAD ekibi ve 3 ambulans da çalışmalara destek veriyor. Bölgede bazı evler tahliye edilirken, alevlerin sıçradığı 2 ev küle döndü.

MENDERES'TEKİ YANGIN SÜRÜYOR

Menderes ilçesinde saat 14.00 sıralarında çıkan yangında ise 3 uçak, 8 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel söndürme çalışmaları sürüyor.

Rüzgarın da etkili olduğu bölgede 3 TOMA, 3 su tankeri, 2 AFAD ekibi ve 5 ambulans çalışmalara destek verirken, alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.

Her iki yangında toplam 8 uçak, 14 helikopter, 52 arazöz, 18 su ikmal aracı, 17 iş makinesi, 8 ilk müdahale yer ekibi ile 660 personel görev yapıyor.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, "Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" diye konuştu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Yangınlara ilişkin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir açıklama yaptı.

Bölgedeki incelemelerinin ardından açıklama yapan Köşger, Aliağa'daki orman yangınında dumandan etkilenen 15 kişinin durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Alevlerin tehdidi altındaki yerleşim yerlerinin tahliye edildiğini söyleyen Köşger, "Bir konut Aliağa'da yandı, iki konutun müştemilatında yangından dolayı hasar oluştu." dedi.

"KISA SÜREDE SÖNDÜRECEĞİZ"

Yangınları kontrol altına alma çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğünü dile getiren Köşger, sözlerini şöyle tamamladı:

"Umuyoruz çok kısa zamanda söndüreceğiz her iki yangını da. Tehlikeli riskli olan kısmı, kısmen atlatılmış durumda. Rüzgar var, kuvvetli her iki tarafta da. Bütün gücümüzle söndürmeye çalışıyoruz. İnşallah çok uzun olmayan bir sürede söndüreceğimizi tahmin ediyorum."

Tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Aliağa’daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan bakan, Menderes'teki yangının ise henüz kontrol altına alınamadığını belirtti.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin