İzmir'de helikopter baraja düştü! Orman yangınına müdahale eden helikopter baraj sularına düştü: Bir kişi kurtarıldı, 3 kişiyi arama çalışmaları

İzmir Menderes'te orman yangınına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı'ndan su alırken düştü. İçerisinde 4 personel bulunan yangın söndürme helikopterinin enkazına ulaşıldı. 1 kişi sağ kurtarılırken 3 kişi aranıyor. Arama kurtarma çalışmaları yarına bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de helikopter baraja düştü! Orman yangınına müdahale eden helikopter baraj sularına düştü: Bir kişi kurtarıldı, 3 kişiyi arama çalışmaları

 İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale eden bir helikopter, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü. 4 kişilik mürettebattan 1 kişiye sağ ulaşılırken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları, günün aydınlanmasıyla beraber yeniden başladı.

Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının, sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yerleşim birimlerini tehdit etmeyen yangında, tedbiren Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkiindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolu trafiğe kapatıldı.

ŞUAN NET BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son dakika yaptığı açıklamada Saat 23.53 itibariyle helikopterle bağlantının kesildiğini belirterek şunları söyledi: “Daha sonra arkadaşlarımızın araştırmasıyla birlikte burada bir helikopterin kazaya uğradığı tespit edildi. Daha sonra valimizin koordinesinde; AFAD, UMKE, sahil güvenlik, polis, jandarma burası için seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3’ü Kırgız, birisi ise Türk uyruklu arkadaşımız. Kırgız uyruklu personellerden bir tanesi kurtuldu ve şu an hastanede ve herhangi bir hayati tehlikesi yok. Gece boyunca helikopteri ve diğer personelleri arama çalışmaları devam etti. Helikopterin bulunduğu yer tespit edildi ancak görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu an itibariyle arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar” şeklinde konuştu.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde Tahtalı Barajı'na düşen, 1 mürettebatın sağ kurtarıldığı, 3 mürettebat için ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği helikopter kazasında, enkazın yaklaşık 12 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Bölgeye getirilen kurtarma balonları ekiplerce su altına indirerek helikoptere bağlandı. Ancak hava koşulları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi. Çalışmalar için yeni ekipmanların da istendiği öğrenilirken, arama kurtarma faaliyetlerinin yarın kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

3 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ÇALIŞIYORDU

Güneşin batmasının ardından hava araçlarının bir kısmı geri çekilirken, söndürme çalışmalarına 3 gece görüşlü helikopter devam etti. Helikopterlerden biri ise, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangın söndürmede kullanılan bir helikopterin düştüğünü açıkladı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İzmir’in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir."

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Gece boyunca emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından bölgede kayıp olan 3 kişiyi arama çalışmaları yürütüldü. Dalgıç adamlarla yürütülen çalışmalar henüz sonuç vermezken, günün aydınlanmasıyla beraber arama kurtarma helikopterleri de çalışmalara destek verdi. Kayıp 3 kişiyi bulma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan günün ilk ışıklarıyla beraber, yangına da havadan müdahale yeniden başladı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin müdahalesiyle birlikte yangının kısa sürede kontrol altına alınması bekleniyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin