İzmir'de ev sahibi dehşet saçtı. Kiracısını öldürdü

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarında artış son dönemde dikkat çekiyor. Bazen yaralamalar bazen de cinayetler yaşanıyor. Son cinayet haberi İzmir'den geldi. Ev sahibi kiracısını katletti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de ev sahibi dehşet saçtı. Kiracısını öldürdü

İzmir'in Torbalı ilçesinde ev sahibi tarafından tabancayla vurulan 38 yaşındaki adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, Ayrancılar Mahallesi'nde meydana geldi. Ev sahibi İ.U. (79) ile kiracısı Ahmet Alkan (38) arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Olayın büyümesi üzerine ev sahibi, kiracısını tabancayla vurdu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olan Alkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri olayın ardından kaçan ev sahibini yakalamak için çalışma başlattı.

KİRADA ZAM SINIRI SÜRESİ 1 TEMMUZ 2023'TE SONA ERİYORDU

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona eriyordu ancak bu süre bir yıl daha uzatıldı.

1 Temmuz 2024'e kadar kira tepit davaları, her beş yılı dolduran sözleşmeler için açılma hakkı bulunuyor ancak dava açılmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu oldu.

Düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Bu tarihe kadar yenilenen kira sözleşmelerinde de yüzde 25'lik sınır uygulanmak zorunda ancak bu tedbir 5 yıl üzeri sözleşmeleri kapsamıyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin