İYİ Parti'den CHP'ye radikal teklif: Sıra sizde! O illeri işaret etti, aday çıkarmayın dedi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu CHP'ye radikal bir çağrıda bulundu. 2019 yılındaki yerel seçimleri hatırlatarak sıra sizde dedi. CHP'ye 10 büyükşehirde aday çıkarmayın teklifini sundu.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den CHP'ye radikal teklif: Sıra sizde! O illeri işaret etti, aday çıkarmayın dedi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Şehircilik Politikaları ve Afet Yönetimi Başkanı Türker Yörükçüoğlu çağrıyı sosyal medya hesabından yaptı.

Yörükçüoğlu, “CHP 10 Büyükşehirde aday çıkarmasın” başlığı ile yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

“FEDAKARLIK SIRASI CHP'DE”

-İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay'ı AK Parti'ye kaptırmamak için CHP bu illerde aday çıkarmamalı.

-AK PARTİ-CHP ikili yarışlarında kazanan her zaman AK Parti oluyor. Bunu 2002'den itibaren her seçimde gördük.

-Türkiye'yi AK Parti'den kurtarmanın yolu İYİ Parti'yi güçlendirmekten geçer. Biz hem 2019'da hem de 2023'de üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP'de.

AKŞENER 81 İLDE ADAY ÇIKARACAĞIZ DEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim yenilgisinden aylar sonra 6 Eylül'de Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada, yerel seçimler için "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım" demişti. İstanbul ve Ankara'nın da AKP'ye geçmesi ihtimalini göze aldıklarını belirten Akşener, "Belki bizimki seçilir. 81 ilde aday çıkaracağız" diye konuşmuştu.

Akşener, 18 Eylül'de yaptığı konuşmada da "Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin