İYİ Parti'de ortalık karıştı. Ünlü isim de istifa etti. Ali Kıdık'tan GİK'e tepki. Taban isyan etti

İYİ Parti GİK'inden CHP ile işbirliğine hayır yanıtı çıktı. Karar sonrası istifalar peş peşe geldi. İYİ Parti'nin ağır isimleri de alınan karara tepki gösterdi. eski gazeteci, İYİ Parti İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru da istifa etti. Ali Kıdık ve İbrahim Özkan GİK'te alınan karara tepki gösterdi. İki isim İYİ Parti Genel Merkezi'ne kazan kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de ortalık karıştı. Ünlü isim de istifa etti. Ali Kıdık'tan GİK'e tepki. Taban isyan etti

İYİ Parti'nin 'ittifaka ret' kararının ardından İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Kıdık'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Partisinin kararına eleştiride bulunan Kıdık, "Bir avuç insan olarak çıktığımız yolda Cesurlar ünvanını aldıysak, bugün doğruları cesurca söylemekten asla çekinmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kıdık bir önceki gönderisinde, ittifakı savunan bir diğer meclis üyesi İbrahim Özkan'ın "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" paylaşımını alıntılayarak "Doğru tespitin yanında olmak demokrasinin bir gereğidir. Her ne kadar GİK kararı “Hür ve Müstakil” olarak çıkmış olsa bile teşkilatlarımızın sesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer vermişti.

İYİ Parti İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru da, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Duru, açıklamasında, "Üyesi olduğum İYİ Parti’den gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim" ifadelerini kullanarak ekran görüntüsü paylaştı.

İYİ Parti'de ortalık karıştı. Ünlü isim de istifa etti. Ali Kıdık'tan GİK'e tepki. Taban isyan etti

İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun ve İYİ Parti eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın partiden istifa etti.

Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi, partilerinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiğini belirterek istifa ettiklerini duyurdu.

İstifa eden Körfez Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz, avukat Ender Oğuz ve Arif Ersoy, yaptıkları açıklamada, partilerinin nitelikli bir muhalefet ürütemez hale geldiğini belirtti.

PAÇACI KARARA SAHİP ÇIKTI

Konuya ilişkin Sabah Gazetesi’ne konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, saygı çerçevesinde eleştirilere açık olduklarını belirterek, karardan dönüş olmadığının altını çizdi.

Cihan Paçacı, "Bunlar doğal şeyler. Tersine karar alsak da eleştirilecektik. Gündemimizde bu konular yok" dedi.

AYTUN ÇIRAY'A CEVAP

İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray'ın, Meral Akşener'e yönelik, "Blöf yapıyor" çıkışını da değerlendiren Paçacı, "Kendi düşüncesi kendini bağlar. Bu konu ile ilgili daha fazla bir şey demeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

“KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Paçacı, Genel İdare Kurulu'nun ittifaksız seçime girme kararı ile ilgili ise "Diğer partilerin saygı çerçevesinde eleştiri yapma hakkı olabilir. Ama İYİ Partililerin alınan kararın arkasında durması gerek. Alınan karar ile ilgili herhangi bir beyanat verilmemesi gerekiyor. Yapılacak eleştirilere saygımız var ancak bunlar bizim çalışmalarımızı etkilemez. Kararımızın arkasındayız" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin