İYİ Parti'de Kemal Kılıçdaroğlu krizi! Cihan Paçacı partideki görevinden istifa etti. Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuşmuştu. Cihan Paçacı ne demişti? Cihan Paçacı kimdir?

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından gözler Altılı Masa’nın açıklayacağı adaya çevrildi. Altılı Masa’nın bugünkü toplantısı sürerken İYİ Parti’den sürpriz bir istifa haberi geldi. Cihan Paçacı partisinden istifa etti. Paçacı’yı istifaya götüren ise gazeteci Nagehan Alçı’ya Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda parti içinde itirazlar olduğu yönündeki anlatımı. İşte Paçacı’nın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için söylediği o sözler…

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de Kemal Kılıçdaroğlu krizi! Cihan Paçacı partideki görevinden istifa etti. Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuşmuştu. Cihan Paçacı ne demişti? Cihan Paçacı kimdir?

Altılı Masa'nın bugünkü toplantısı sürerken İYİ Parti’den bir son dakika istifa açıklaması geldi. Partinin Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını “Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum” sözleriyle açıklayan Cihan Paçacı, gazeteci Nagehan Alçı’ya konuşmuştu.

Nagehan Alçı’nın bugün Habertürk’teki köşesine taşıdığı görüşmede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Alçı, o görüşmeye ilişkin yazısında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti bazı CHP'lilerin ve gazetecilerin söylediği gibi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ikna olmuş durumda mı? Yoksa kimi yazarların ileri sürdüğü gibi Kemal Bey ismi gelirse bunu veto mu edecek?

Bugünkü toplantının düğümü İYİ Parti’de olduğu için İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’yı aradım.

Merkez sağ kökenli, hem DYP hem MHP’de de siyaset yapmış çok deneyimli bir isim olarak detaylı bir perspektif çizdi Cihan Bey. Çarpıcı şeyler söyledi. Partinin içindeki havayı berrak bir şekilde aktardı. Çok açık konuştu...”

CİHAN PAÇACI’YI İSTİFAYA GÖTÜREN  O AÇIKLAMALAR

Cihan Paçacı’nın açıklamalarına aynen yer veren Alçı, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ben aday tartışmalarını sorarak başladım ancak Paçacı önce bir genel değerlendirme yapmak istedi.

Şunları söyledi:

Nagehan Hanım, biz başından itibaren 'kazanacak aday' diyoruz. Zaten herkes bu tanımda mutabık olacaktır. Öncelikle ben Tayyip Bey’in kaybedeceği kanaatindeyim.

Cihan Bey’e "Madem Tayyip Bey kaybedecek o zaman bundan kim aday olsa kazanacak sonucu çıkar, kazanacak aday vurgusu anlamını yitirmez mi?" diye sordum.

"Doğru bir soru ancak burada nüanslar var" diyerek devam etti:

"Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var.”

Nagehan Alçı, Paçacı’nın görüşmenin devamında ise Erdoğan’ın neden seçimi kaybedeceğini düşündüğüne ilişkin anlatımları paylaştı.

PAÇACI: PARTİ YETKİLİ KURULLARI ŞU ANDA KEMAL BEY'İN İSMİNİ ONAYLAYACAK NOKTADA DEĞİL

Cihan Paçacı, Nagehan Alçı’ya Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı durumunda partinin nasıl bir tutum alacağını da şu sözlerle açıkladı:

"Kemal Kılıçdaroğlu masaya gelirse iki ihtimal var..."

"Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" diye sorduğumda Cihan Bey,

"Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."

"Sizce hangisi daha olası?"

"İkincisi gibi görünüyor."

"O zaman ne olur?"

"6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir."

"Böyle bir senaryo mümkün mü? İYİ Parti aday olarak kimi çıkarır? Ekrem İmamoğlu’nu mu?"

"Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır."

“Meral Hanım kendisi aday olur mu bu durumda?"

"Hayır, Meral Hanım başından beri çok net bir şekilde kendi ile ilgili feragatte bulundu, hedefini koydu."

"Tabii esas arzumuz ortak aday, ben size tüm seçenekleri sıralıyorum, böyle bir şey olacak demiyorum Nagehan Hanım. Size söyledim, partide genel eğilim Sayın İmamoğlu’na yakın ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi koşulu ile"

“Sayın Paçacı bu durumda bugünkü toplantıda neler konuşulacak? İsim zikredilecek mi? Ve partideki genel hava böyleyse Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi geldiği takdirde adaylığına Sayın Akşener onay verecek mi?

“Nagehan Hanım parti yetkili kurulları şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak.”

"Bizim partide başından beri hava aynı"

CİHAN PAÇACI’NIN MANSUR YAVAŞ YORUMU

"İYİ Parti’de daha fazla Mansur Yavaş’ın adaylığına sıcak bakıldığı yönünde bir iddiayı seslendirenler de var. Bu iddiaya ne diyorsunuz?”

“Bizim partide başından beri hava aynıydı aslında. Mansur Bey’e yönelik tercih hiçbir zaman daha baskın olmadı. Ancak bugünkü toplantıda Genel Başkan masaya herhangi bir isim getirmeyecek, prensip olarak aday belirleme sürecini ele alacak, ancak diğer liderler isim zikreder mi onu bilemem…”

Cihan Paçacı Kimdir?

Mustafa Cihan Paçacı, 25 Mart 1949'da Malatya'da doğdu. Babasının adı Asım, annesinin adı Zekiye'dir. Ekonomist ve Bankacı; Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Şekerbank'ta Genel Müdür Yardımcılığı, Etibank Bankacılık Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, TC Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli ticari ve sanayi kuruluşlarında yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 20. Dönem Elazığ, 21. Dönem Ankara Milletvekili. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin