İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı: Türkiye, bu ekonomik krizi hak etmiyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı tv100'de yayınlanan Yerinde Siyaset programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye şu an derin bir ekonomik kriz içerisinde. Türkiye bunu hak etmiyor. Enflasyon sonuçtur" diyen Paçacı, "İYİ Parti bugün birinci parti olma hedefine yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı: Türkiye, bu ekonomik krizi hak etmiyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İlişkiler Başkanı Mustafa Cihan Paçacı tv100'ün yeni programı Yerinde Siyaset'e konuk oldu ve Deniz Tural'ın sorularına yanıt verdi.

İşte İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın açıklamalarından önemli satır başları:

İYİ Parti'ye katılma kararım şöyle oldu: Sayın Akşener'le tanıştığım dönemlerde rahmetli abisi benim dostum ve arkadaşımdı. O yıllardan bu yana abi, kardeş ilişkisi içerisinde olduğum bir kardeşimdir Sayın Akşener. Beni partinin kuruluşuna davet etti ve 2017 yılında partiyi kurduk. Parti'nin kuruluşundan itibaren İYİ Parti'de görev almaya başladım. Meral Hanım'la Milliyetçi Hareket Partisi ve Doğru Yol Partisi'nde de görev yaptık. Çok eskiye dayanan iyi bir dostluğumuz var.

"İYİ Parti'nin şansı Meral Hanım'ın yetenekli olmasından kaynaklanıyor"

Objektif olarak değerlendirmem gerekirse Meral Hanım çok çalışkan biridir, inançlı ve azimlidir. İnandığı yolda yürür ve dönüp arakasına bakmaz. Cesurdur. İYİ Parti'nin şansı Meral Hanım'ın yetenekli olmasından kaynaklanıyor. Bir kadın olarak başarı sağlıyor. Meral Hanım muhafazakardır, 7 yaşından beri namaz kılar. Hacıdır aynı zamanda. Aynı zamanda da bir Türk Milliyetçisidir. Ve bir Cumhuriyet kadınıdır. Atatürk ilkelerine bağlıdır ve Atatürk ilke ve değerlerini koruma noktasında da çok inançlıdır.

"Dünya, Tansu Çiller gibi bir lider görmedi" sözlerini kendisine hatırlatan Deniz Tural'a yanıt veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı şunları söyledi:

"İYİ Parti bugün birinci parti olma hedefine yaklaşıyor"

"Ben, öyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. O yazılanlara inanmayın çünkü kendimi biliyorum. Birini takdir ederim ama "dünya böylesini görmedi" gibi bir abartı yapmam. Orada bir hata var bence. Meral Hanım, kadınların gururudur. Bir kadının parti kurup ilk seçimlerde Meclis'e 43 milletvekili gönderebilmesi herkesin yapabileceği bir iş değildir. İYİ Parti bugün birinci parti olma hedefine yaklaşıyor."

Ekonomik gelişmelere ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı şunları söyledi:

Bağımsız olması gereken kuruluşlar siyasetin baskı altına girmiştir. Ziraat Bankası'na baktığınızda, tarımı desteklemek için kurulmuş bir bankadır. Halk Bankası'na baktığınızda esnafı ve Kobi'yi desteklemek için kurulmuştur. Bu açıdan geçmişle kıyaslarsak geçmişte kuruluş esaslarına uygun harekeket eden kuruluşlardı şimdi ise siyasetçilerin görüşleri ve talimatlarıyla hareket eden kuruluşlar haline geldi.

"Türkiye, bu ekonomik krizi hak etmiyor"

Enflasyonun bu kadar yüsek olmasının sebebi, Türkiye şu an derin bir ekonomik kriz içerisinde. Türkiye bunu hak etmiyor. Eğer ekonomide yanlış bir tuğla çekerseniz duvarı çökertirsiniz. 2021 yılı Eylül ayında enflasyon 19, faiz 19'du. Burada yapılması gereken enflasyonu düşürmenin yolu 1-2 puan faizi yükseltmekten geçiyordu. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı şunu ifade etti, "Enflasyonun sebebi faizdir" dedi. Bu yanlış bir teşhisti. Bu arada ne oldu? Arada negatif faiz oluştu. Vatandaş tasarrufunu dövize yöneltti. Ve 128 milyar dolarlık döviz rezervi de harcandığı yok edildiği için kur şokuyla karı karşıya kaldık. Enflasyon bir sonuçtur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin