İşyerlerine yüzerek gidiyorlar! Ne metrobüste yer bulmaya çalışıyorlar ne de Marmaray veya otobüs bekliyorlar: Dünyanın en şanslı insanları olabilirler

Siz işinize nasıl gidiyorsunuz? Yer bulabilmek için metrobüs sırasına mı giriyorsunuz, yoksa dakikalarca marmaray veya otobüs mü bekliyorsunuz? Bazı insanlar çok şanslı. İsviçre'nin Basel şehrinde yaşayan insanların çoğu işyerlerine yüzerek gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
İşyerlerine yüzerek gidiyorlar! Ne metrobüste yer bulmaya çalışıyorlar ne de Marmaray veya otobüs bekliyorlar: Dünyanın en şanslı insanları olabilirler

Türkiye'de toplu ulaşım kullanmak adeta bir işkenceye dönüyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar sabahları boş bir metrobüsü bulmanın mucize olmasından yakınırken çoğu insan da dakikalarca otobüs, metro veya marmaray bekliyor.

"Coğrafya kaderdir" sözünü aratmayan bir haber sosyal medyaya düştü. İsviçre'nin Basel şehrinde yaşayan insanlar İstanbul'da işe gidip gelme mücadelesi verenlerden çok daha şanslı. Zira burada insanlar iş yerlerine gitmek için yüzüyor.

Basel’deki insanlar, A noktasından B noktasına ulaşmak için kıyafetleriyle suya dalmak yerine, eşyalarını, varış noktalarına ulaşana kadar su geçirmez bir çantaya koyuyorlar. Bu yüzden, Basel’de birçok mağazada satışa sunulan popüler bir aksesuar olarak su geçirmeyen çantaları görebilirsiniz. 

BERN'DE DE YÜZEREK GİDİYORLAR

Chip.com.tr'de yer alan ve Business Insider’a dayandırılan habere göre Basel, nehri eğlence ve ara sıra işe gidip gelme amacıyla kullanma konusunda yalnız değil. İsviçre’nin başkenti Bern’de de Aare Nehri’ni ulaşım yolu olarak kullanan, su geçirmez çantalarla birlikte yüzen yüzücüler var.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin