İstiklal Caddesi yeniden açıldı. Belediye ekipleri caddede bulunan bankları kaldırdı

Beyoğlu İstiklal Caddesi dün yaşanan patlamanın ardından yeniden yaya trafiğine açıldı. Polislerin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi'nde bulunan banklar ise Beyoğlu Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi yeniden açıldı. Belediye ekipleri caddede bulunan bankları kaldırdı

Dün meydana gelen patlamanın ardından kapatılan Beyoğlu İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi'nde bulunan banklar Beyoğlu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

İstiklal Caddesi yeniden açıldı. Belediye ekipleri caddede bulunan bankları kaldırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

İstiklal Caddesi, dün 16.20'de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

 

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hayatını kaybedenlerin kimliğini açıklarken, 50 kişinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu olduğunu, 31 yaralının ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

 RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirirken Bakan Bozdağ, 8 savcı ve 2 başsavcıvekilinin görevlendirildiğini açıkladı. Saldırının olduğu bölgede gece inceleme gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırganın gözaltına alındığını belirtirken, "Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin