İşte kabinenin 2022 asgari ücret rakamı. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmanın başladığını ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacağını yazdı

Milyonlarca çalışan ve yüzbinlerce emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı kabineden gelecek müjdeli haberde. Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı yönünde tartışmalar sürerken TÜSİAD ve MÜSİAD bu konuda çalışanları sevindirecek açıklamalar yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de hükümetin gündeminde bir çalışma var ve bununla ilgili çalışmayı da Sabah gazetesi duyurdu. Gazete hem asgari ücretle ilgili kabinede konuşulan yeni rakamı hem de EYT'deki son durumu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İşte kabinenin 2022 asgari ücret rakamı. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmanın başladığını ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacağını yazdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konularında çok önemli son dakika açıklamaları yaptı.

Bilgin'in yanı sıra AK Parti kanadından Numan Kurtulmuş, Cahit Özkan gibi önemli isimler de asgari ücrete uygulanacak zam ve görüşmelerle ilgili çok kritik bilgiler verdi. 

Sabah ekonomi yazarları da hem asgari ücret için düşünülen formüllere hem de başta 2022 asgari ücret ne kadar olacak? sorusu olmak üzere merak edilenleri cevapladı.

BAKAN BİLGİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Asgari ücret konusunda peş peşe gelen haberler ilgiyle takip edilirken AK Parti'den de enflasyon ve tüm dünyayı tehdit eden fiyat karşısında çalışanı mağdur etmeme kararlılığına ilişkin önemli açıklamalar geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve asgari ücret düzenlemesine ilişkin, "Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Asgari ücret tespitine ilişkin meslek gruplarının beklentilerinin saptanacağını kaydeden Bilgin, farklı işletme düzeylerinde ve sokakta bir üniversite aracılığıyla kamuoyu araştırması yapıldığını, araştırmanın sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

İşte kabinenin 2022 asgari ücret rakamı. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmanın başladığını ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacağını yazdı - Resim : 2

YENİ BİR FORMÜL: VERGİNİN KALDIRILMASI

Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Üçlü Danışma Kurulu'nun toplanacağı bilgisini veren Bilgin, asgari ücretten gelir vergisi alınmamasına ilişkin soruya, "Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Alternatif vergi modelleri ve düzenlemeler var. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerekirken, bazıları için Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar da yeterli oluyor" yanıtını verdi.

 "ARTIŞ ENFLASYONU GEÇMELİ"

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücretteki artışın enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğini söyledi. "MÜSİAD 2021-2023 Yönetim Kurulu, Hedefler, Faaliyetler" tanıtım toplantısında konuşan Asmalı, çalışanların hayatlarını daha müreffeh bir şekilde sürdürmelerinin işverenler olarak kendilerini de memnun edeceğini belirterek, "2022 için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerekir" dedi.

İşte kabinenin 2022 asgari ücret rakamı. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmanın başladığını ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacağını yazdı - Resim : 4

DİLEK GÜNGÖR DETAYLARI ANLATTI: BEKLENTİ 3.500 - 4.000 ARASINDA

A Haber'de yayınlanan Sebep Sonuç programında Melih Altınok'un konuğu olan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör de asgari ücret ve EYT ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücrette beklentinin 3500 ila 4000 TL arasında olduğunu aktaran Güngör, hükümetin de bu yönde bir tavrı olduğunu aktardı. Yüzde 30-35'lik bir artış beklendiğini kaydeden Güngör, EYT ile ilgili de " EYT hakkında bir çalışma yapılıyor. İlk etapta 700 bin kişinin olduğu söyleniyor. Hükümet şu an maliyeti tartışıyor." şeklinde konuştu.

Güngör "Vatandaşı enflasyonun altında ezdirmemek için büyük bir beklenti oluştu. İşverenlerde bunu kabul etti" dedi.

"ASGARİ ÜCRET VE 2022 ZAMMI SÖYLEMLERİ ERKEN BAŞLADI"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarına devam eden Güngör, "Çalışma Bakanı dün asgari ücretlerden alınan verginin azalacağını söyledi. Bunların hepsi hesap kitap işleri. Normalde bu tartışmalar aralık ayında olurdu. Bu söylemler de doğal olarak erken başladı." ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, çalışanların dört gözle beklediği asgari ücret zammı hakkında, "Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI TEHDİT EDEN ARTIŞ

Kurtulmuş, "Dünyada emtia fiyatları olağanüstü yükseliyor. Bakırdan kroma, altından demir ve çeliğe kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde enerji fiyatları iki üç kat arttı. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kırılıyor. Hem malın yokluğu hem malın fiyatının yüksekliği dünya ekonomilerini çekilemez bir ağır yükün altına koyuyor." dedi.

İşte kabinenin 2022 asgari ücret rakamı. Sabah gazetesi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmanın başladığını ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacağını yazdı - Resim : 6

PANDEMİDE 780 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Türkiye'nin salgın döneminde, üretim gücünü hiç geriletmeden yoluna devam ettiğini belirten Kurtulmuş, ihtiyaç sahibi küçük gruplara, esnafa ve vatandaşlara 780 milyar lira destek verildiğini bildirdi.

 

CAHİT ÖZKAN: ENDİŞE ETMEYİN

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan katıldığı bir programda şu açıklamaları yaptı:

"... Bu dediğiniz anlattıklarımızdan çıkabilecek sonuç, belki bu tarafları gösterebiliyor. Endişe etmeyin diyorum. Bugüne kadar ortalama olarak enflasyon artışının yaklaşık yüzde 50 üzerinde asgari ücrette zamla bugüne kadar getirmişiz. 2002'den bugüne kadar asgari ücret ne kadar, enflasyon ne kadar bu dikkate alındığı zaman yıllık enflasyon ortalaması yüzde 10 ise yüzde 15, yüzde 15 ise yüzde 22 buçuk-23 oranında biz zam yaparak getirmişiz. Biliyorsunuz asgari ücret komisyonu toplandığı zaman bu noktada bir taraftan bakanlık, sendikalar TÜİK'in verileri ve bütün emtia fiyatlarındaki değişiklik dikkate alınarak masaya yatırılıyor.

2002'DEN BU YANA HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIK

Bu noktada vatandaşın refahını artıracak, kur karşısında erozyonu ortadan kaldıracak bir rakam olacaktır. Orada da görülecektir ki inanın belki de, 2002'den bugüne kadar AK Parti hükümetlerinin enflasyonun yüzde 50 üzerinde zam verdiğini az önce ifade ettim. Buradan elde edebileceğimiz sonuç şudur, inşallah 19 yıllık dönemde ortaya koymuş olduğumuz asgari ücret zammının en üst seviyede belirlendiği bir zam olacağını buradan ifade edebilirim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin