İstanbullulara peş peş yeni uyarılar! Hem İBB'den hem de Ekrem İmamoğlu'ndan yeni uyarılar. İBB’den İstanbullulara ‘trafiğe çıkmayın’ uyarısı

İstanbul 2 gündür kar yağışının etkisine girdi. Ancak Meteoroloji asıl kar yağışının 12-13 Mart tarihlerinde yağacağını belirtip uyarılarda bulunuyor. Meteoroloji ve AKOM'dan art arda uyarılar gelmeye devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "2 günde yağan kar kadar yağış Cumartesi günü yağacak ve hava daha da soğuyacak" dedi. İstanbul'daki kar yağışıyla hızla 20 cm'ye varan kar kalınlığına ulaşılabileceğini belirten İBB Sözcüsü Ongun, trafiğe çıkmayın uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullulara peş peş yeni uyarılar! Hem İBB'den hem de Ekrem İmamoğlu'ndan yeni uyarılar. İBB’den İstanbullulara ‘trafiğe çıkmayın’ uyarısı

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları kar yağışına ilişkin uyardı.

"İstanbul’daki kar yağışında en kritik gün Cumartesi" diyen İmamoğlu, "Meteorolojik verilere göre, 2 günde yağan kar kadar yağış Cumartesi günü yağacak ve hava daha da soğuyacak. Yağışın zaman zaman azalmasına, havanın açılmasına aldırmayın, zorunda olmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayınız" dedi.

"TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı birden başlayıp çok kısa sürede 15/20 cm kalınlığa ulaşabilecek şekilde yeri tutma özelliğine sahip. Bu yüzden tüm İstanbulluları geçici hava açılmalarına aldırmamaları, araçla trafiğe çıkmamaları konusunda ciddiyetle uyarırız” dedi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI: SAĞANAK KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul'daki yoğun kar yağışına ilişkin yeni bir uyarı yayımladı.

Uyarıya göre, "İstanbul'da bu gece ve yarın (Cumartesi) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin