İstanbullular dikkat 1 Ocak'ta yeni dönem başlıyor! İstanbulkart kullananlar için uyarı geldi

İstanbulluları ilgilendiren yeni dönem 1 Ocak 2023'ten itibaren başlıyor. İstanbulkartların toplu taşımada kullanımına devam edilmesi için yeni uyarı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular dikkat 1 Ocak'ta yeni dönem başlıyor! İstanbulkart kullananlar için uyarı geldi

Milyonlarca kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında 1 Ocak itibarıyla yeni dönem başlıyor.

Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerekiyor.

Megakent İstanbul'da toplam 22 milyon aktif İstanbulkart bulunuyor. Bunların ise 3 milyonu henüz kişiselleştirilmemiş durumda. Kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar, 1 Ocak tarihinden itibaren yine toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Ancak bu kartlara sahip kişiler, aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

ŞAHSA TANIMLI İSTANBULKART DÖNEMİ

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’ta yapılabilecek.

Öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü gibi özel statüdeki İstanbulkartlar, mevcut haklardan faydalanmaya devam edecek.

Yolcuların 1 Ocak sonrası mağduriyet yaşamaması için İstanbulkart internet sitesi üzerinden işlemleri yapması gerekiyor.

İstanbulkart kişiselleştirme zorunlu mu?
Özel günlerde geçerli olacak ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmak için İstanbulkart kişiselleştirme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

NASIL YAPILIR?

İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden ya da kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor.

Kişiselleştirme yapmak içim uygulamaya giriş yapın ve ana sayfadan "Kart ekle" alanındaki yönlendirmeleri takip edilerek tanımlama işlemini tamamlayın.

Farklı bir diğer yol ise www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.

İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153'ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapabilirsiniz.

 

 

Etiketler yaşam İstanbulkart
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin