İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum..

İstanbul Başakşehir’de yağmur etkisini arttırdı. Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi de sular altında kaldı. İmamoğlu basın açıklamasında, "Yarın öğlene kadar parçalı yağışlar bekleniyor. Bu kadar bir yağış beklenmiyor." dedi. Başakşehir'de bir, Küçükçekmece de bir kişi olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum..

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı gelmişti. İstanbul'un kuzeyi için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunulmuştu. Beklenen yağmur geldi.

Gece boyunca etkili olacak yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

İstanbul’un kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

İSTANBUL’DAKİ SU TAŞKINI OLAYINDA SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamayı yaptı:

İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır.

İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız.

İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum..

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy’e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy’e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekledi.

İşte o görüntüler:

YAĞIŞ METRO SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır. TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” denildi.

İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum.. - Resim : 2

CAN KAYBI HABERİ GELDİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ

Yağıştan etkilenen bir diğer ilçe de Başakşehir oldu. İstanbul Valiliği Başakşehir'de sel sularına kapılan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği, akşam etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, sağanak yağışın Arnavutköy ve Başakşehir'de an itibarıyla etkisini kaybettiği belirtildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde sağlık hizmetinin verilmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Şahsın cesedine ulaşıldı. Ekiplerimizin su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor. Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valisi Davut Gül A Haber canlı yayınında bir kişinin de Küçükçekmece'de sel nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı.

Başakşehir'de sel suları arabaları sürükledi.

Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde insanlar sel nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalanlar İBB ekipleri tarafından kurtarıldı.

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN

İstanbul Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi. Paylaşımda, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından yaşanan sel ile ilgili uyarılarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, şu ifadeleri kullandı:

Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.

İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum.. - Resim : 3

İMAMOĞLU UYARDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız” ifadelerini kullandı.

YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Ekrem İmamoğlu basın açıklamasında, "Yarın öğlene kadar parçalı yağışlar bekleniyor. Bu kadar bir yağış beklenmiyor." dedi. "Bazı noktalarda metrekareye 150 kg yağış düştüğünü görüyoruz. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam." diyen İmamoğlu AKOM'da son durumu kontrol edeceğini ve sahaya da çıkacağını söyledi.

İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum.. - Resim : 4

METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılarda şöyle denildi:

Yarın Giresun çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM’UN RAPORU YAYINLANDI

AKOM’un yağış raporunda şu ifadeler yer aldı:

* Gün boyu Karadeniz'e kıyı ilçelerde görülen sağanak yağış akşam saatlerinde (17.30) Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ilçelerinde şiddetini arttırarak ani sağanak geçişleri başlamıştır. Yağışın gece saatlerine kadar etkisini azaltarak Avrupa yakasının batısında devam etmesi beklenmektedir.

İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi. Metro ve hastaneyi su bastı. Bazı metro seferleri iptal edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. İşte son durum.. - Resim : 5

* Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında etkili olan yağış sonucu metrekareye Arnavutköy 128 kg, Beykoz 37 kg, Sarıyer 28 kg, Çatalca 21 kg, Silivri 15 kg yağış kaydedilmiştir. Beklenen yağışlı hava nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2.137 personel, 1.161 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan toplam 1.880 ihbara (İtfaiye 1500 ihbar, İSKİ 350 ihbar, Yol Bakım 30 ihbar) müdahale çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin