İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun ilk rakibi belli oldu. Bülent Kerimoğlu'ndan sürpriz başvuru. Kerimoğlu ilk TV100'de açıklamış, ön seçim istemişti

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İBB Başkanlığı için CHP İstanbul İl Başkanlığı'na giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kerimoğlu temmuz ayında TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na katılmış adaylık için ön seçim talebinde bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de örgüte ilk vaatlerinden biri aday belirlemede ön seçimdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun ilk rakibi belli oldu. Bülent Kerimoğlu'ndan sürpriz başvuru. Kerimoğlu ilk TV100'de açıklamış, ön seçim istemişti

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken adaylık yarışı hız kazandı. CHP'den dikkat çeken bir adaylık başvurusu geldi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İBB Başkanlığı’na aday adayı oldu ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'na başvuru dosyasını sundu. Kerimoğlu başvurusuyla, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk rakibi oldu.

Kerimoğlu yaptığı açıklamada “CHP'nin temel değerlerine bağlı, halkçı, kamucu, Atatürkçü, örgütün gücüne inanan parti emekçilerinin adayı olarak İBB Başkan adaylığı için başvurumu yaptım. Partimize ve İstanbulumuza hayırlı olsun” dedi.

Geçtiğimiz temmuz ayında Ankara'da gerçekleştirilen CHP'li belediye başkanları toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kerimoğlu arasında tartışma yaşandığı iddia edilmişti.

Kerimoğlu temmuz ayında TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na katılmış, "İBB Başkanlığına aday mısınız?" sorusuna yanıt vermiş, ön seçim istemişti.

Kerimoğlu, "Partimizde gerek milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, PM üyeliğinin dile getirilmesi çok olağan bir olaydır. Şu anda kongre sürecindeyiz, önümüzdeki günlerde Kurultay olacak. Tüzük değiştiğinde, üyeye dönük bir ön seçim söz konusu olduğunda, İBB başkanlığı için yapılacak bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim." yanıtını vermişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin