İstanbul'da çalışanlara her ay 45 bin TL ek ödeme! BDDK uzmanlarına 45 bin lira torba yasadan çıkarılıyor mu?

Büyük tartışma yaratan o düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BDDK'nın İstanbul'a taşınması sonrasında başkan, başkan yardımcısı, uzman, daire müdürü ve uzman yardımcılarına hayat pahalığı gerekçesiyle bu yıl için her ay 30 bin, 2024 yılı içinse aylık 45 bin TL ek ödeme kararı alınmıştı. Toplumda büyük tepki çeken ve CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in de tepki gösterdiği bu düzenleme geri mi çekiliyor?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da çalışanlara her ay 45 bin TL ek ödeme! BDDK uzmanlarına 45 bin lira torba yasadan çıkarılıyor mu?

Meclis Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan torba yasa teklife Plan Bütçe Komisyonunda eklenen yeni bir madde ile BDDK başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı, murakıp, murakıp yardımcısı ile uzman ve uzman yardımcılarına her ay 60.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere vergiden muaf olarak ek tazminat ödenmesi için düzenleme yapıldı.

ekonomim.com'dan Canan Sakarya'nın haberine göre bugün için 30 bin lira, 2024 yılı için 45 bin lira olarak hesaplanan ek tazminat düzenlemesine gerekçe olarak BDDK’nın İstanbul’a taşınması sonrası yaşam maliyetinin artması nedeniyle maaşları düşük kalan nitelikli personelin özel sektöre gitmesi gösterildi.

AK PARTİ GERİ ÇEKMEYİ PLANLIYOR

Ancak diğer üst kurullarla ayrımcılık yaratıldığı eleştirileri üzerine AK Parti söz konusu düzenlemeyi önergeyle Genel Kurul’da geri çekmeyi planlıyor. AK Parti’de üst kurullar arasında ayrım yapmadan tüm üst kurul üyelerini ve çalışanlarını kapsayacak şekilde bir çalışma yapılması ve bunun yasa teklifi olarak Meclise sunulmasının daha sağlık olacağı değerlendirmeleri yapılıyor.

CHP DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Muhalefet partileri de düzenlemeye tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Grup toplantısında konuyu gündemine aldı. Özel, iktidara “O maddeyi geri çekin, hep birlikte o maddeyi düzenleyelim ve İstanbul'da yaşayan, büyük şehirlerimizde yüksek kira sorunu yaşayan tüm memurlara, polisine, infaz koruma memuruna, öğretmenine, müezzinine imamına, tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız” diye seslendi.

TORBA YASADA NE VAR?

Torba yasa teklifinde yer alan düzenlemeye göre; BDDK’da görev yapan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp yardımcısı ve uzman yardımcısı unvanlı meslek personeline her ay 60.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ek tazminat verilmesi öngörülüyor.

Ek tazminat tutarını belirlemeye, gerektiğinde unvan ve görev mahalline göre gösterge rakamını farklılaştırmaya ve ödeme usul ve esaslarını tespit etmeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Ek tazminat ödemesi damga vergisi hariç herhangi bir vergi veya sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

Etiketler BDDK tazminat maaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin