İstanbul'da 1 Mayıs hazırlıkları. Kutlamaların adresi Maltepe olacak, Taksim Meydanı kapatıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da işçi ve emekçilerin adresi sendikaların kararıyla bu yıl Maltepe Miting Alanı olacak. Sendikaların hazırlıklarının yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlıkları da sürüyor. Kutlamalar öncesi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı bariyerlerle kapatıldı. Taksim'e çıkan yollar da gün boyu kapalı olacak. İstanbul'da toplu ulaşım ise ücretsiz sağlanacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 1 Mayıs hazırlıkları. Kutlamaların adresi Maltepe olacak, Taksim Meydanı kapatıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'de İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde işçi ve emekçiler sokağa çıkacak.

1 Mayıs kutlamaları öncesi İstanbul'da hazırlıklar yapılıyor.

1 Mayıs mitingi bu yıl sendikaların kararı üzerine Maltepe Meydanı'nda kutlanacak.

Belirlenen noktalarda saat 11'de taoplanılıp 12.00'de yürüyüş başlayacak. 1 Mayıs kutlama programı ise 13.00'te Maltepe Miting Alalnında başlayacak.

İstanbul'da 1 Mayıs hazırlıkları. Kutlamaların adresi Maltepe olacak, Taksim Meydanı kapatıldı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Miting alanının bulunduğu Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nın çevresi ve sahil yolunun büyük bir bölümü polis bariyerleriyle kapatıldı. Şehir parkına çok sayıda seyyar MOBESE kamerası yerleştirildi.

Ayrıca kutlamalara katılacak olan vatandaşlar için alana mobil baz istasyonları kuruldu.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada 1 Mayıs Pazartesi günü saat 06.00’dan itibaren Maltepe’de, Turgut Özal Bulvarı (Maltepe – Kartal Sahil Yolu), Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi Önü ile Kartal'da Çanakkale Caddesi Kavşağı Arasında Kalan kısım ve bu caddeye çıkan tüm sokakların trafiğe kapatılacağı açıklandı. Alternatif olarak D-100 Karayolu ve Maltepe Bağdat Caddesi kullanılabilecek. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Kofederasyonu (DİSK), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Maltepe Miting Alanı'nda olacak. 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK, EK DDENİZ SEFERLERİ DÜZENLENECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Ulaşım İstanbul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Maltepe Etkinlik Alanı'ndaki kutlama programı nedeniyle bölgeye 6 ek deniz seferi düzenleneceğini duyurdu.

Ulaşım İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs'ta hizmet verilecek 6 ek deniz hattı, "Sarıyer-İstinye-Bostancı-Maltepe, Paşabahçe-Çengelköy-Bostancı-Maltepe, Avcılar-Bostancı-Maltepe, Bakırköy-Bostancı-Maltepe, Beşiktaş-Bostancı-Maltepe, Eyüp-Kasımpaşa-Bostancı-Maltepe" olarak sıralandı.

TAKSİM MEYDANI KAPATILDI

Öte yandan 1 Mayıs kutlamaları öncesi İstanbul'da Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresi demir bariyerlerle kapatıldı.

Bariyerlerin bir kısmı ise Taksim Meydanı ve çevresinde hazır bekletiliyor. Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı çevresine de, yol boyunca bariyerler yerleştirildi.

1 Mayıs sabahı Taksim Meydanı ve meydana çıkan yollar da araç ve yaya trafiğine kapalı olacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sabah saat 06.00’da trafiğe kapatılacak yollar belirtildi. 

İstanbul'da 1 Mayıs hazırlıkları. Kutlamaların adresi Maltepe olacak, Taksim Meydanı kapatıldı - Resim : 3

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde trafie kapatılacak yollar, Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak - Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak - Turnacıbaşı Caddesi, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi, Meşrutiyet Caddesi,  Hamalbaşı Caddesi, Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi, Ensiz Sokak,  İnönü Caddesi,  Mete Caddesi. 

İstanbul'da 1 Mayıs hazırlıkları. Kutlamaların adresi Maltepe olacak, Taksim Meydanı kapatıldı - Resim : 4

ALTERNATİF YOLLAR 

Trafiğe kapatılacak yolların dışında araç sürücülerinin kullanacağı alternatif güzergahlar da belirlendi. Bu güzergahlar ise, Refik Saydam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tersane Caddesi, Mebusan Yokuşu, Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu, Kemeraltı Caddesi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin