İstanbul Barosu avukatından şık hareket! Hiranur Vakfı'ndaki istismar davası daha erken görülsün diye kendi davasını erteletti

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiği ve istismara uğradığı iddialarına ilişkin sanıkların yargılanması için Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verilmişti. İstanbul Barosu avukatlarından Yiğit Acar devreye girdi. Kendi davasının olduğu 10 Ocak 2023 günü duruşmayı erteletmek istediğini belirten Acar istismar davasının 10 Ocak'ta görülmesi için dilekçe verdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Barosu avukatından şık hareket! Hiranur Vakfı'ndaki istismar davası daha erken görülsün diye kendi davasını erteletti

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiği ve istismara uğradığı iddialarına ilişkin baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar, İmam nikahı ile evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Ekim ayında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, olayın ortaya çıkmasının toplumda yankıları sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dosyası bulunan Avukat Yiğit Acar, mahkemeye bir talep dilekçesi gönderdi.

HAK İHLALİ YAŞANAMA TEHLİKESİ OLSA BİLE...

Kamuoyu tarafından takip edilen duruşmanın 5 ay sonraya bırakıldığının belirtildiği talep dilekçesinde, “AİHS, Anayasamız ve CMK gereğince tensip zaptı ile yargılama günü arasında 5 aydan fazla süre bulunması, hak arama özgürlüğü kapsamında müşteki olan tarafın daha bu aşamada Anayasa madde 36 kapsamında korunan hakkının ihlaline sebep olabilecektir. Bu bağlamda takdiri Mahkemenizde olmak üzere, yargının bir sujesi olan biz avukatların da sizlere yardımcı olabileceği kimi imkanları işletmek gerektiği kanaati tarafımızda oluşmuştur” denildi.

‘DOSYA YARGILAMA GÜNÜNÜ BEKLER ŞEKİLDE HAZIR DURURKEN…'

Dilekçede, “Mahkemeniz huzurunda dosyamızın 10 Ocak 2023 tarihine bırakılmış duruşması mevcuttur. Toplum vicdanını kanatan, vahim ve önemli bir dosya mahkemenizde yargılama gününü bekler şekilde hazır dururken, eğer yargılama mahkemenizin duruşma günlerinin dolu olmasından dolayı geç yapılıyorsa, duruşma günlerinizi rahatlamak için katılan olduğumuz dosyamızın 10 Ocak 2023’teki celsesinden feragat ettiğimizi, duruşmanın ertelenmesini talep ettiğimizi arz etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin