İsrail'in Türkiyeli gazetecilere tavrına Medya-İş'den tepki: 'Bu uygulamadan vazgeçin'

Netanyahu'nun davetinde bazı gazetecilerin ayrıntılı şekilde aranması tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Türkiyeli gazetecilere tavrına Medya-İş'den tepki: 'Bu uygulamadan vazgeçin'

Anadolu Ajansı Kudüs Temsilcisi Taner Aydın ve foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yabancı basın mensuplarına verdiği resepsiyona davet edilmiş, toplantıya gittiklerinde de kendilerinin ve El Cezire muhabirlerinin diğer gazetecilere uygulanmayan bir kontrolden geçirilmesine, üstlerinin aranmasına tepki göstererek geceyi terk etmişti.



Medya İşçileri Sendikası da, gazetecilerin tabi tutulduğu muameleyi kınayan bir mesaj yayınladı. 



İsrail'in uygulamasının kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun,  yabancı basın mensuplarına verdiği resepsiyona davet edilen AA muhabirleri ve Medya-İş üyesi arkadaşlarımız,  güvenlik adı altında insanlık dışı uygulamaya tabi tutulmuşlardır.



Davete katılmak için otele giden AA Kudüs Temsilcisi Taner Aydın ve foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu, önce Türk pasaportu taşıdıkları için ayrımcı bir tutumla karşılaşmışlardır.

Uzun süre bekletildikten sonra güvenlik kontrolünden geçirilen, malzemeleri sıkı sıkı aranan meslektaşlarımız, insan onurunu zedeleyici başka bir taleple karşılaşmışlardır.



Güvenlik önlemlerine rağmen, çıplak elle arama yapılacağı belirtilerek, pantolonları çıkarmaları istenen üyelerimiz, onur kırıcı bu tavır karşısında, olay yerini terk etmişlerdir.

Sadece AA çalışanları değil, El Cezire muhabirleri ve kadın çalışanların da benzer uygulamaya tabi tutulmaları, gazetecilerin haber alma özgürlüğüne vurulan darbedir.



Uluslararası basın kuruluşları çalışanları, bir başbakanın katılacağı programda belli güvenlik kontrollerinin yapılacağı bilincindedir. Davet sahibi tarafından güvenlik kontrolü adı altında gazetecilerin pantolonlarının soymaya zorlamak, aşağılayıcı bir tutumdur.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun davetinde yaşanan ve Basın özgürlüğü ile de asla bağdaşmayan bu tutumu kınıyor, İsrailli yetkilileri, güvenlik bahanesiyle, gazetecilere yönelik insanlık dışı bu tür uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin