İsrail savaş uçakları Gazze'ye ölüm yağdırmayı sürdürüyor. İsrail-Hamas çatışması 29. gününe girdi

Hamas’ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen çatışma 29. gününe girdi. İsrail ordusu, Gazze’yi üç yönden kuşattıklarını açıkladı. Hava saldırılarında 3 bin 760’ı çocuk olmak üzere en az 9 bin Filistinli hayatını kaybetti. İsrail savaş uçakları Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ediyor. En-Nasr ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde sivillerin yaşadığı evler bombalandı. İşte 29. günde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail savaş uçakları Gazze'ye ölüm yağdırmayı sürdürüyor. İsrail-Hamas çatışması 29. gününe girdi

23.59

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, 7 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 345'e yükseldiğini söyledi.

Gazze'ye yönelik saldırıların devam edeceğini belirten Hagari, Hamas'ı "bitirmekte" kararlı olduklarını kaydetti.

23.07

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze şehrine hem güneyden hem de kuzeyden saldırdığını ve yerleşim bölgelerine girdiğini söyledi.

21:00

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, son 48 saatte İsrail ordusuna ait 24 askeri aracın kısmen ya da tamamen imha edildiğini bildirdi.

16:15

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı  El-Fahura Okuluna yönelik saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

15.30

BM: Gazze Şeridi genelinde yeterli bakıma erişim eksikliği nedeniyle anne ve yenidoğan ölümlerinin artmasını bekliyoruz.

13:50

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırılarında can kaybı her geç gün artıyor. Katliam boyutuna ulaşan saldırılarla ilgili Gazze'deki Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldıklarını duyurdu.

12.30

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı.

09:10

İsrail ordusu bir kez daha hastaneyi hedef aldı. İsrail ordusunun, Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesinin girişini bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

07.55

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki En-Nasr ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde sivillerin yaşadığı evleri bombaladı.

Gazze'nin batısı ile kuzeyindeki Eş-Şati ve Cebaliya mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kentlerinde, güneyde ise Han Yunus ve Refah kentlerinde çok sayıda ev bombalandı. Saldırılarda çok sayıda ölen ve yaralanan oldu. Gazze'nin doğusundaki bölgeler de topçu ateşiyle vuruldu

07.30

İsrail güçlerinin gece saatlerinde düzenlediği baskınların adresi, Nablus, Cenin ve El-Halil kentleri oldu. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, El-Halil'in güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında en az 10 Filistinli gözaltına alındı. Filistinlilerin evlerine rastgele ateş açan İsrail güçleri, mülteci kampındaki camiyi de bastı ve minaresine İsrail bayrağı astı.

07.00

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Mısır Kızılayının, içerisinde gıda, tıbbi malzeme ve çadır bulunan 47 yardım TIR'ının Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırdığı duyuruldu. Gazze'ye şu ana kadar 421 yardım TIR'I geldiği belirtilen açıklamada, yakıt girişine ise halen izin verilmediği ifade edildi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin