İsrail katliama doymuyor. Hastaneleri vurmaya devam ediyor. İsrail- Hamas çatışmasında 37. gün

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışması resmen savaşa döndü. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11 bini geçti. Son olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'ne İsrail saldırıları sonucu iki doktorun hayatını kaybettiği belirtildi. İşte İsrail- Hamas çatışmasının 37. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail katliama doymuyor. Hastaneleri vurmaya devam ediyor. İsrail- Hamas çatışmasında 37. gün
AA

17.29

Gazze Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinin İsrail ordusu tarafından ikinci kez bombalandığını belirtirken, Gazze'deki hastanelerin Genel Müdürü Muhammed Zaqout, Şifa Hastanesi’nde tedavi gören 36’sı çocuk yaklaşık 650 hastanın hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

16.19

İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde içinde sivillerin bulunduğu bir binayı vurdu. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti.

15.17

Kızılhaç: Kudüs Hastanesi'nin hizmet dışı kalmasının Gazze'deki insanlar için yıkıcı sonuçları olacak.

14.49

Gazze Şeridi'ndeki Hastaneler Genel Müdürlüğü: Şifa Hastanesi'ndeki felaket durumu nedeniyle 36'sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede.

14.40

İsrail'in abluka ve yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki Kudüs Hastanesi, akaryakıtın tükenmesi ve elektriğin kesilmesi nedeniyle tamamen hizmet dışı kaldı.

14.36 Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra: "İsrail'in ikinci kez hedef alması sonucu Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi büyük zarar gördü."

Öte yandan Refah Sınır Kapısı bir kez daha sınırlı açıldı. Bir grup yaralı Gazzeli Mısır'a geçti. 

13.16

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 13 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

12.00

Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 11 bin 100'ü aştığını, bu kişilerin 8 binden fazlasının çocuk ve kadın olduğunu bildirdi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, hastanelerin hedef alınması; ölü ve yaralı girişlerinin engellenmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığının dün ölü ve yaralı sayılarına ilişkin net bir sayı yayınlayamadığı aktarıldı.

 11.29

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa hastanesi ile iletişimlerinin kesildiğini duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus söz konusu gelişmenin ardından, “Son derece endişe verici ve korkutucu” dedi. 

11.22

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli" dedi.

09.54

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından yayımlanan habere göre, İsrail savaş uçakları Gazze kent merkezinde Filistinli "Nehhale" ailesine ait evi bombaladı, saldırı nedeniyle ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

İsrail savaş uçakları Cibaliye'de "Beraş", Sahabe Caddesi'nde de "Nehhale" ailesine ait evleri vurdu. Her iki saldırı nedeniyle ölen ve yaralananlar olduğu aktarıldı.

Han Yunus'un doğusundaki Beni Süheyle bölgesinde "Ebu Şab" ailesine ait evin hedef alınması sonucu 1 çocuk öldü, 4 kişi ise yaralandı.

İsrail hücumbotları da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki kıyı hattına onlarca top mermisi ateşledi.

İsrail ordusu, Gazze'nin Refah kentine topçu bombardımanıyla eş zamanlı olarak aydınlatma bombaları attı.

Gazze'nin Nasr Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişilerin barındığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) genel merkezinin bombalandığı, ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

İsrail savaş uçakları Nasr Mahallesi'ndeki Mehdi Doğum Hastanesi'ni bombaladı, 2 doktor öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Öte yandan Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel ez-Zatar bölgesinde Filistinli "el-Askeri" ailesinin evine düzenlediği saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, bazı Filistinliler de yaralandı.

Yerel kaynaklar, Şifa Hastanesi bahçesinde yerlerde yaklaşık 80 cesedin bulunduğunu ve sağlık personelinin bir şey yapamadığını aktardı.

04.29

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'ne İsrail saldırıları sonucu iki doktorun hayatını kaybettiği belirtildi.

Aksa Kanalı Telegram sayfasından verdiği haberde, Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'ne İsrail saldırıları sonucu iki doktor yaşamını yitirdi, hastaneye sığınan halktan da yaralananlar oldu.

Şifa Hastanesi'nde elektriklerin tamamen kesik olduğu, sağlık personeli, yaralılar ve sığınmacılarla birlikte içeride bulunan herkesin İsrail güçlerinin ateşine maruz kaldıkları ve çıkmak isteyenlere de ateş açıldığı aktarıldı.

Hizmet dışı kalan Şifa Hastanesi'nde ise elektrik olmadığından kuvözde oksijene bağlı bebeklerden ikisinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Şİfa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiye, hastaneye İsrail silahlı insansız hava araçlarıyla ateş açıldığını söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin