İsrail hükümeti askerlerinin Gazze kent merkezinde olduğunu duyurmuştu. ABD'den 'Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesine karşıyız' açıklaması geldi

ABD, Gazze Şeridi'nin İsrail tarafından uzun süreli olarak yeniden işgal edilmesine karşı olduğunu açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, "Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı. İsrail ordusu Gazze kentinin merkezine girdi." açıklamasını yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail hükümeti askerlerinin Gazze kent merkezinde olduğunu duyurmuştu. ABD'den 'Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesine karşıyız' açıklaması geldi

Günlük basın brifinginde konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel, ABD'nin Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini desteklemediğini söyledi.

BBC'deki habere göre Patel, "Bizim bakış açımız Filistinlilerin bu kararlarda ön planda olması gerektiği ve Gazze'nin Filistin toprağı olduğu ve Filistin toprağı olarak kalacağı yönündedir" dedi.

Sözcü, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ABC'ye yaptığı ve çatışmalar sona erdikten sonra İsrail'in Gazze'de "güvenlik sorumluluğuna" sahip olacağını söylediği yorumlarla ilgili bir soruyu yanıtlıyordu.

İsrail Gazze'de 38 yıl kaldıktan sonra 2005 yılında askerlerini geri çekmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail askerlerinin Filistinli grup Hamas'ın kalesi olan Gazze Şehri'nin kalbinde operasyon düzenlediğini söyledi.

Gallant, çatışmalarda Hamas'ın ellerindeki 240'tan fazla rehineyi serbest bırakmadan önce herhangi bir insani duraklamanın olmayacağını öne sürdü. 

Gallant televizyonda yayınlanan bir basın açıklamasında, İsrail ordusu kuvvetlerinin Gazze Şehri'nin "kalbinde" konuşlandığını iddia ederek, "İsrail ordusu Gazze'deki Hamas kalelerine her yönden, mükemmel bir koordinasyon içinde saldırdı ve Gazze Şehri çevresindeki kuşatmayı sıkılaştırıyorlar. Zafere ulaşana dek ve rehineler evlerine dönene kadar buna devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını" öne sürmüştü. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler İsrail Gazze ABD
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin